Kakve se nekretnine najviše traže?

Na portalu Crozilla.com tijekom kolovoza je najveća potražnja vladala za stanovima, a zatim kućama za prodaju te stanovima za najam. Kuće i zemljišta najviše su se pretraživali na moru, dok su se stanovi najviše pretraživali na zagrebačkom području.

nekretnine-potraznja-crozilla

Najveći broj stranih posjetitelja koji su u kolovozu pretraživali nekretnine dolazio je iz BiH, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Austrije i Srbije. Prema riječima Jasminke Biliškov, vlasnice agencije Biliškov nekretnine d.o.o., stranci su tijekom ljeta pokazali najveći interes za kupnjom luksuznih nekretnina, odnosno vila i otoka.
Jasminka Biliškov rekla je kako se u Zagrebu tijekom špice sezone kada Zagrepčani odlaze iz grada osjeti lagano zatišje i na tržištu nekretnina, te se u tom razdoblju broj upita za tamošnje nekretnine osjetno smanji. Takve rezultate pokazuju i statistike portala Crozilla.com. Naime, kada je riječ o kućama i građevinskim zemljištima na prodaju, domaći i strani potencijalni kupci tijekom kolovoza su pokazali vrlo slab interes za one na području Zagreba. No, prema riječima Jasminke Biliškov, takva se situacija mijenja povratkom Zagrepčana s godišnjeg odmora, pa se približavanjem rujna i školske godine, zagrebačko tržište nekretnina opet budi, a broj upita ponovno počinje rasti.

Najtraženiji stanovi u Zagrebu i na obali

Kada je o stanovima riječ, tijekom kolovoza su oni bili jedina vrsta nekretnina za kojima je, prema statistikama posjećenosti portala Crozilla.com, Zagreb imao najveću potražnju. Vrlo traženi su bili i stanovi u Puli, Samoboru, Osijeku i Dubrovniku. Osim onih u Zagrebu i Puli, stranci su pretraživali i stanove na području Crikvenice i Umaga.

Najviše se traže zemljišta na moru

Tijekom kolovoza su se na portalu Crozilla.com najviše pretraživala zemljišta na Braču, zatim u Puli, Vodicama, Zagrebu, Umagu, Zaprešiću i na Pagu.
Posjetitelji iz stranih zemalja koji su na portalu Crozilla.com pretraživali građevinska zemljišta, najveći su interes pokazali za ona na području Krka, Vodica, Korčule, Makarske, Fažane i Brača.

Gdje se najviše traže kuće?

Tijekom kolovoza su se na portalu Crozilla.com najviše pretraživale kuće na području Samobora, zatim Osijeka, Pule, Zagreba i Poreča.
Strani posjetitelji su u najvećem broju dolazili iz BiH, Njemačke, Srbije, Slovenije, Austrije i Švicarske, a pretraživali su kuće u Puli, Crikvenici, Poreču, na Krku (najviše Malinska) i u Malom Lošinju.

Jasminka Biliškov kaže kako su se tijekom kolovoza u Splitu najviše gledale manje kuće, a u njegovoj okolici, u mjestima poput Kaštela, Čiova, Podstrane, tražene su bile vikend kuće smještene u 3., 4. ili 5. redu od mora, čija se cijena kreće između 250.000 i 350.000 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>