Kako izbjeći greške prilikom prodaje nekretnine?

Sve osobe koje su barem jednom prodavale nekretninu, znaju kako prodaja može biti dugotrajna i naporna, pogotovo ukoliko nekretnina nije ostvarila traženu cijenu.

Na portalu za nekretnine www.crozilla.com, prodaja nekretnina najčešće se ostvari već u prvom mjesecu od trenutka objave samog oglasa, a prosječno ih se pregleda čak 240 puta. Zbog velikog broja nekretnina koje prosječan kupac pogleda tijekom traženja idealne nekretnine, važno je pažnju obratiti na detalje koje će pomoći kupcu da kupi baš vašu kuću ili stan.

Crozilla.com Vam savjetuje na što obratiti pozornost prilikom prodaje kao biste nekretninu prodali po željenoj cijeni – brzo i jednostavno.

1. Formirajte realnu cijenu – problem nemogućnosti prodaje mnogih nekretnina leži u činjenici da su preskupe. Svaka osoba koja želi prodati nekretnine sklona je postaviti visoku cijenu kako bi ostavila prostor za eventualno spuštanje cijene. Ukoliko postavite previsoku cijenu, vrlo je vjerojatno da ćete imati slab odaziv potencijalnih kupaca, a spuštanje cijene nakon nemogućnosti prodaje samo će vas koštati živaca i vremena.

2. Popravite slomljeno, obnovite prostor i očistite nekretninu – ukoliko želite postići maksimalnu cijenu, popravite ili obnovite sve što je vidljivo – prozore, zidove, parkete jer je potencijalnom kupcu važno da je nekretnina održavana. Najmanje što možete učiniti jest obojiti zidove i detaljno očistiti nekretninu.

3. Uklonite sve suvišno – sav namještaj koji vam se čini suvišnim, ukoliko možete, maknite i ostavite samo onaj nužan – vaša nekretnina treba ostaviti dojam što prostranije.

4. Uklonite sve osobne stvari – maknite sve svoje osobne stvari i fotografije kako biste ostavili „prostora“ kupcima da vizualiziraju prostor prema svojim željama i potrebama.

5. Budite nenametljivi prilikom pokazivanja nekretnine – prezentirajte nekretninu na najbolji mogući način, istaknite pozitivne strane (lijep pogled, mirna četvrt, veliki balkon/terasa, parkirno mjesto, mogućnost pregrađivanja i slično). Važno je da potencijalnim kupcima omogućite da zamisle kako bi oni uredili nekretninu – zato im nemojte sugerirati što bi bilo bolje za njih, već im pokažite što je sve moguće učiniti.

Što bolje predstavite svoju nekretninu na tržištu, brže ćete je prodati i dobiti višu cijenu. Pripremite svoju nekretninu za prodaju – doživite je kao proizvod koji morate kvalitetno prezentirati i što uspješnije prodati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>