Iz godine u godinu sve manje kvadrata za isti iznos

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je Zagreb i u svibnju ostao najtraženiji grad za kupnju nekretnina, pa su i njihove cijene nastavile rasti.
Za kvadratni metar kuće s uključenom cijenom okućnice i pripadajućih objekata u prosjeku se tražilo 1324 eura, dok su stanovi imali preko 34 posto više cijene.
Kuće su na zagrebačkom području i u svibnju bile jeftinije od stanova, a posljednjih su godina ujedno i njihove vrijednosti sporije rasle. Na godišnjoj su razini porasle za oko 7 posto, u odnosu na 2017. godinu za 7,7 posto, te gotovo 12 posto u odnosu na svibanj 2016. godine.

Prosječna oglašavana cijena zagrebačkih stanova u svibnju se popela na 2012 eura što je gotovo 10 posto više no u istom mjesecu lani. U odnosu na 2017. godinu vrijednosti stanova porasle su za oko 20 posto, zatim 25,8 posto u odnosu 2016. godine, dok su u odnosu na isti mjesec 2015. godine porasle za 26,8 posto.

Prosječne svibanjske cijene zagrebačkih stanova, izvor: Crozilla.com

Prosječne svibanjske cijene zagrebačkih stanova, izvor: Crozilla.com

Centar je prema podacima oglasnika Crozilla.com i u svibnju ostao najskuplji dio Zagreba, a za kvadratni metar tamošnjih stanova u prosjeku se tražilo 2313 eura što je 7,5 posto više no prošle godine. Na području Novog Zagreba za kvadratni se metar stana u prosjeku tražilo 1716 eura, na istočnom dijelu grada oko 1860 eura, te oko 10 eura manje na zapadnom dijelu.zgrada-stanovi

Iz godine u godinu na zagrebačkom se području za istu svotu mogu kupiti sve manji i manji stanovi.
Prosječna oglašavana vrijednost zagrebačkih stanova u svibnju je, prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, iznosila 2012 eura, što znači da se po toj cijeni za iznos od primjerice 100.000 eura može kupiti stan od oko 50 kvadratnih metara. Prema lanjskoj se cijeni za navedeni iznos moglo dobiti 5 kvadrata više, 2017. godine 10 kvadrata veći stan, a 2015. i 2016. godine oko 13 kvadrata više no u svibnju ove godine.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>