Interes za kućama u Zagrebu slabiji nego u drugim gradovima

Kada je riječ o kućama, posjetitelji oglasnika Crozilla.com od početaka ove godine nisu pokazali pretjeran interes za onima u Zagrebu – što je obično slučaj sa drugim vrstama nekretnina, dok je potražnja za stanovima i dalje ostala vrlo velika.

kuce-na-travi-news-crozilla

Posjetitelji oglasnika Crozilla.com tijekom veljače su najviše pretraživali ponudu stanova za prodaju na području Zagreba, Splita, Zadra, Pule i Osijeka.
Na tržištu zagrebačkih stanova, najtraženiji dijelovi grada bili su centar, Trešnjevka, Jarun, Špansko i Maksimir.
Potencijalni strani kupci pretežno su se zanimali za stanove u Zagrebu, Splitu, Makarskoj, Poreču i na Krku.

Ponuda stanova za najam tijekom veljače najviše se pretraživala na području Zagreba, Zadra, Splita, Pule i Rijeke. Stanovi manjih površina traženiji su od onih velikih, a kada je riječ o garsonijerama, one su posebno bile tražene u Zadru, Zagrebu i Rijeci.

Mnogi građani intenzivno razmišljaju o kupnji nekretnine u Zagrebu. To i nije iznenađujuće s obzirom da se najveći promet nekretninama odvija upravo na tamošnjem tržištu. No, kada su u pitanju kuće, od početka 2017. godine potencijalnim kupcima zagrebačko tržište nije prioritet kako je to nekada bilo.
Tijekom veljače su se na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživale kuće na području Osijeka, Zadra, Pule, Šibenika, a tek nakon njih došao je na red i Zagreb.
Stranci su ponudu kuća za prodaju najviše pretraživali na području Opatije, Vodica, Crikvenice, te Pule i Krka, a u najvećem su broju dolazili iz zemalja poput Njemačke, BiH, Austrije, Švicarske, Slovenije i SAD-a.

Građevinska zemljišta koja se prodaju putem oglasnika Crozilla.com najviše su se pretraživala na području Istre, a zatim Zagreba, Zadra, Pule, Šibenika i Vodica. Stranci su, pak, najveći interes pokazali za građevinskim zemljištima na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>