Humanitarna akcija za pomoć Mariji i Nikolini Vuko

Mjesni odbor Tijarica u suradnji s Gradom Triljom i gradskim društvom Crvenog križa Sinj pokrenuo je  Humanitarnu akciju za pomoć Mariji i Nikolini Vuko.

Naime, kako organizatori ove akcije navode, Marija i njena kći Nikolina (djevojka s posebnim potrebama) žive u neljudskim uvjetima, nedostojnima čovjeka u 21. stoljeću. Malena kuća u kojoj žive prokišnjava, trošne zidove prekrila je plijesan, a u kući nemaju vodu, kupaonicu, ni sanitarni čvor. S obzirom da je ova godina bila izrazito kišna, uvjeti života u kući obitelji Vuko dodatno su se pogoršali što se može vidjeti na priloženim fotografijama.
kuca-soba-krevet

Ovom humanitarnom akcijom želi se Mariji i Nikolini osigurati život dostojan čovjeka, da zimu dočekaju na suhom i toplom. Za pomoć Mariji i Nikolini Vuko otvoren je namjenski račun na ime Gradskog društva Crvenog križa Sinj, te će u skladu s rješenjem Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije biti otvoren do 20. listopada 2018.

Svi koji mogu i žele pomoći Mariji i Nikolini svoje uplate mogu izvršiti na IBAN Crvenog križa Sinj u Zagrebačkoj banci HR9623600001502386731 s napomenom „Za pomoć obitelji Vuko“.
Također, u ovu humanitarnu akciju možete se uključiti i doniranjem građevinskog materijala, sanitarija, namještaja i slično, te osobnim radom kad krenu radovi na kući. Svi oni koji žele pomoći mogu se javiti na mail mjesnog odbora Tijarica  mo.tijarica@gmail.com

„Marija i Nikolina su tihe i samozatajne, svojim brigama nisu htjele opterećivati druge i zato se tek nedavno saznalo za situaciju u kojoj se nalaze, pokažimo im da nisu same, pomozimo im da Božić dočekaju na suhom i toplom kako svako ljudsko biće zaslužuje.
Unaprijed hvala svima na odazivu i pomoći.
Mjesni odbor Tijarica„

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>