Hausbau-12. godina-NOVI IZGLED, NOVI SADRŽAJ

Čitatelje u  12. godini izlaženja magazina Hausbau, očekuje novi dizajn i novi sadržaj i to već od sada aktualnog Hausbau br. 69.
Prije svega želimo najaviti suradnju sa hrvatskim arhitektima koji će u svakom broju Hausbau ove godine prikazivati svoje projekte obiteljskih kuća. Tako među prvima, možete pročitati i pogledati projekt Arhitekstonskog studija Križnjak. U glavnoj temi broja “Kuće s pogledom” donosimo 8 projekata obiteljskih kuća sa velikim staklenim površinama. Druga tema donosi regionalni stil gradnje vikendica ili obiteljskih kuća u kojem se iza klasičnoga vanjskog izgleda kriju inovativne i ekološke tehnologije.
U temi o toplinskim pumpama donosimo pregled toplinskih pumpi, njihove cijene, načine ugradnje i osnovne karakteristike. Koriste besplatnu toplinu iz okoliša, tla, zraka ili vode, a osim što se o njima dosta govori, sve više ih se i ugrađuje.

Podrum se najčešće koristi za odlaganje raznih stvari, no pravilnim projektiranjem i opravdanim dodatnim troškovima donji kat se može pretvoriti u vrijedan stambeni prostor koji odgovara niskoenergetskoj kući.

Vjerujemo da će ova tema buduće investitore navesti na razmišljanje o gradnji podruma. Velika tema o zimskim vrtovima donosi prekrasne fotografije koje će poslužiti kao inspiracija svima koji žele unijeti još više svijetla u svoj stambeni prostor.
I u ovom broju očekuje vas prilog Energetska učinkovitost u kojem nastavljamo pratiti izgradnju niskoenergetske kuće obitelji Jelušić iz Dubrave. Ujedno najavljujemo ovogodišnji Katalog kuća koji izlazi krajem travnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>