Pad cijena građevinskih zemljišta

Prema statistikama portala Crozilla.com rujanske cijene građevinskih zemljišta na mjesečnoj su razini zabilježile 2 posto niže vrijednosti, dok su na godišnjoj razini bile oko 8 posto niže.

FB-crozilla-zemljista
Oglašavane cijene građevinskih zemljišta se tijekom rujna nisu mnogo promijenile u odnosu na kolovoz, a najveća razlika u cijenama iznosi tek 5 eura po „kvadratu“ i zabilježena je u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje se prosječna oglašavana cijena spustila na 38 eura po metru kvadratnom.
Prema podacima portala Crozilla.com najjeftinija građevinska zemljišta tijekom rujna su oglašavana na području Sisačko-moslavačke županije, a tamo se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 14 eura.
Najviše rujanske cijene oglašavane su na području Dubrovačko-neretvanske županije gdje se za „kvadrat“ građevnog zemljišta u prosjeku tražilo 154 eura, što je 1,9 posto niže no mjesec ranije.
Najveći mjesečni porast cijena, prema statistikama portala Crozilla.com zabilježen je na području Istarske županije gdje je zemljištima cijena bila u prosjeku 6 posto viša no mjesec ranije, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražio 71 euro.

Prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta tijekom rujna 2015., izvor: Crozilla.com

Građevinska zemljišta oko 8% jeftinija no lani

Osim što su pale na mjesečnoj razini, prema podacima portala Crozilla.com, prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta tijekom rujna bilježe niže vrijednosti i u odnosu na isti mjesec lani.

Grad Zagreb na godišnjoj razini bilježi pad cijena od 3,8 posto, a prosječna tražena cijena građevinskih zemljišta tijekom rujna tamo je iznosila 153 eura. Osjetan pad cijena na godišnjoj razini, prema podacima portala Crozilla.com, zabilježen je u Zagrebačkoj županiji gdje su cijene pale gotovo 22 posto, a prosječna tražena rujanska cijena spustila se na 50 eura po metru kvadratnom.
Građevinska zemljišta na području Splitsko-dalmatinske županije tijekom rujna su na portalu Crozilla.com oglašavana po prosječnoj traženoj cijeni od 144 eura po metru kvadratnom što je 12,2 posto niže no lani u istom mjesecu. Osjetna promjena na godišnjoj razini zabilježena je na području Istarske županije gdje je cijena pala za 11,3 posto, a prosječna tražena cijena je iznosila 71 euro po kvadratu.
U Zadarskoj se županiji tijekom rujna za jedna metar kvadratni u prosjeku tražilo 119 eura, a ta je cijena 3,3 posto niža u usporedbi s istim mjesecom lani.
Prema statistikama portala Crozilla.com godišnji porast cijena od 2 posto zabilježen je na području Primorsko-goranske županije gdje je cijena metra kvadratnog iznosila 104 eura.

Najviše se traže zemljišta u Zagrebu

Na portalu Crozilla.com tijekom rujna su se najviše pretraživala građevinska zemljišta na području Zagreba, a zatim Vodica, Brača, Pule, Novalje i Posedarja. Potencijalni strani kupci najveći su interes pokazali za zemljištima u Dubrovniku, a zatim za onima u Malinskoj na otoku Krku, u Labinu (Rabac) i Fažani.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>