Građevinska zemljišta najskuplja u Šibensko-kninskoj županiji

gradjevinska-zemljišta_crozilla-nekretninePrema statistikama portala Crozilla.com cijene građevinskih zemljišta tijekom listopada bilježe mjesečni pad od 1,6 posto.
Na portalu Crozilla.com prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta najviše su bile na području Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije zatim Zagreba te Dubrovačko-neretvanske županije. Najjeftiniji „kvadrati“ zemljišta oglašavani su na području Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.
Porast cijena na mjesečnoj je razini zabilježen na području Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije.
U Zagrebu je prosječna tražena cijena građevinskih zemljišta pala za 2,5 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 155 eura. U Zadarskoj su županiji prosječne su tražene cijene pale za 0,8 posto, pa se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 122 eura.
U Zagrebačkoj županiji prosječne tražene cijene prema podacima portala Crozilla.com porasle su za 3,1 posto, pa je cijena metra kvadratnog tijekom listopada iznosila 66 eura.
Porast cijena od 1 posto prema statistikama portala Crozilla.com zabilježen je u Primorsko goranskoj županiji u kojoj se za metar kvadratni građevinskog zemljišta u prosjeku tražilo 103 eura. U Splitsko-dalmatinskoj županiji cijene su porasle za 0,6 posto, a za jedna se metar kvadratni u prosjeku tražilo 165 eura.

 Graf: Prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta u pojedinim županijama tijekom listopada 2014., izvor:Crozilla.com
cijene-građevinskih-zemljista-10-2014_Crozilla-nekretnine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>