Građevinska zemljišta najskuplja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta, prema statistikama portala Crozilla.com, tijekom svibnja su na mjesečnoj razini zabilježile 1,6 posto niže vrijednosti.

gradjevinska-zemljista-Crozilla-nekretnine
Najjeftinija su zemljišta oglašavana u Krapinsko-zagorskoj županiji po cijeni od 21 eura po „kvadratu“. S druge strane, najskuplja zemljišta tijekom svibnja su oglašavana na području Dubrovačko-neretvanske županije, zatim na području Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije.
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji prosječna tražena cijena je iznosila 144 eura po metru kvadratnom, što je 2,1 posto više no mjesec ranije.
Zagrebačkim zemljištima cijena je porasla za 2,1 posto, pa se za metar kvaratni u prosjeku tražilo 143 eura. Splitsko-dalmatinska županija bilježi pad od 6,6 posto, što je prosječnu traženu cijenu spustilo na 141 euro po metru kvadratnom.
Najveći mjesečni pad je zabilježen na području Karlovačke županije gdje su cijene zemljišta bile 12,8 posto niže, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražio 41 euro.
Prema podacima portala Crozilla.com osjetan pad je zabilježen i u Istri, tamošnja su zemljišta oglašavana po prosječnoj cijeni od 73 eura po metru kvadratnom što je 7,6 posto manje no mjesec ranije.
Najveći mjesečni porast cijena građevinskih zemljišta tijekom svibnja je zabilježen u Zadarskoj županiji. Tamošnje su cijene porasle za 4,3 posto, a prosječna cijena metra kvadratnog iznosila je 121 euro.

cijene-zemljista-05-2015-crozilla-nekretnineGraf: Prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta u pojedinim županijama tijekom svibnja 2015., izvor:Crozilla.com

Strance zanimaju zemljišta na moru

Tijekom svibnja je na portalu Crozilla.com najveća potražnja vladala za građevinskim zemljištima na području Zagreba, a zatim Krka, te za onima diljem Zagrebačke i Zadarske županije.
Strani posjetitelji portala Crozilla.com tijekom svibnja su najviše pretraživali građevinska zemljišta na Jadranu. Najveći su interes pokazivali za onima na području Splitsko-dalmatinske, zatim Istarske (najviše Pula) i Primorsko-goranske županije (pretežno Krk). Osim za građevnim zemljištima koja se prodaju, strani posjetitelji portala Crozilla.com pokazali su i interes za najmom poljoprivrednih zemljišta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>