Grad u kojem se kuće prodaju već od 5.000 eura

Ovisno o lokaciji, potražnji i drugim faktorima, cijene nekretnina razlikuju se od grada do grada, pa se tako putem oglasnika Crozilla.com na nekim područjima za iznos od, primjerice, 5.000 eura mogu kupiti čitave kuće, dok se na drugim mjestima za taj iznos može kupiti tek 1-2 „kvadrata“ kuće.

Bjelovar-crozilla

Poznato je da se u kontinentalnim područjima mogu pronaći izrazito jeftine nekretnine koje se ponekad prodaju čak i „ispod cijene“. U gradu Zagrebu potražnja za nekretninama daleko je veća no u brojnim drugim gradovima diljem Hrvatske, a ista je situacija i sa njihovim cijenama. Na tek nešto više od sat vremena vožnje od Zagreba smjestio se Bjelovar -grad u kojem se putem oglasnika Crozilla.com mogu pronaći nekretnine izrazito niskih cijena.

Upravo je Bjelovar grad koji se već neko vrijeme, po visini cijena nekretnina, nalazi na samom dnu ljestvice. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su prosječne oglašavane cijene tamošnjih stanova tijekom rujna pale za 0,2 posto te su u prosjeku iznosile 835 eura po „kvadratu“. Kada je riječ o kućama, njihove su cijene čak 44 posto niže od cijena stanova, a tijekom rujna se za jedan kvadratni metar, s uključenom cijenom okućnice, tražilo tek 467 eura.

Osim što su im cijene niže, potražnja za kućama također je manja nego za tamošnjim stanovima, a Narcisa Krivačić, direktorica i vlasnica agencije „Nekretnine Krivačić d.o.o.“ iz Bjelovara za oglasnik Crozilla.com rekla je kako se na tom području kuće i manje prodaju nego stanovi.

„Na Bjelovarskom području, točnije užem i širem centru prodaje se nekoliko kuća koje se nude po cijenama od oko 20.000– 30.000 eura. To su ipak nešto starije kuće manjih kvadratura, do kojih postoji služnost preko nekih drugih parcela ili su u suvlasništvu nekoliko stanara u zajedničkom dvorištu. Time su one u početku manje interesantne pri prodaji, a također se radi o kućama koje zahtijevaju obnovu pa im je cijena i zbog toga niža.“

Krivačić kaže kako se u okolici grada pa i na selima koja gravitiraju gradu nalaze kuće jeftinije i od 20.000 eura, a mogu se naći i imanja sa čvrstim gospodarskim zgradama za cca 10.000 – 15.000 eura, a i manje. „Naravno da to nisu kuće visokog standarda uređenja, ali useljive su.“

kuca-crozilla-1

„Također je interesantno spomenuti da ima dosta zgodnih kućica čvrste gradnje, ali malih kvadratura koje su osamdesetih godina služile kao vikend kuće uz voćnjake ili vinograde, ponekad sa uvedenim plinom, vodovodom i strujom i gotovo pogodne za život jer su tek desetak kilometara udaljene od centara. Prodaju se za cijene od 5.000 – 15.000 eura. Nađu se koji puta na prekrasnim proplancima uz asfaltiranu cestu, sa krasnim voćnjacima u ugodnoj kontinentalnoj klimi, miru i zelenilu. Za europske pojmove bajkovitim lokacijama, a ipak kod nas ne nailaze na veliki interes.“ – rekla je Krivačić za Crozilla.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>