Gotovo 97% upita poslano za oglase s istaknutom cijenom

Istraživanje portala Crozilla.com pokazalo je kako potencijalni strani kupci najčešće pokazuju interes za nekretninama čija je cijena već navedena u oglasu!

crozilla-nekretnine-potraznja

Kako bi potencijalni kupci stekli što detaljniju i jasniju sliku o kući ili stanu koji se prodaje ili daje u najam vrlo je bitno već u oglasu navesti što više informacija o nekretnini.

Mnogo je podataka koji zanimaju potencijalne kupce, a baš poput vrste nekretnina, njihove lokacije ili površine, i cijena je također vrlo bitan dio oglasa. Na žalost, nije rijetkost da se upravo ona izostavi pri oglašavanju nekretnine u oglasnicima, te se ostavlja „na upit“. Želeći na taj način privući kupce i potaknuti ih da se jave, prodavatelji ponekad dobiju upravo suprotan efekt te odbiju kupca od daljnjeg informiranja o nekretnini.

Previsoka ili preniska cijena, ili pak neodlučnost oko njezine realne visine, samo su neki od razloga zbog kojih brojni prodavatelji prilikom oglašavanja nekretnine cijenu ostave „na upit“. No, istraživanje portala Crozilla.com pokazalo je kako potencijalni strani kupci upravo za takve oglase pokazuju slabiji interes nego za one s jasno naznačenom cijenom. Naime, najveći broj upita, gotovo 97 posto, lani je poslan za one nekretnine čiju je cijenu oglašivač naveo u oglasu.

Stranci pokazali interes i za nekretninama od 35.000.000 eura

Potencijalni kupci koji su lani putem portala iz grupacije Immowelt pretraživali oglase portala Crozilla.com slali su upite za sve vrste nekretnina: od stanova za najam po cijeni od tek nekoliko stotina eura, do luksuznih hotela cjenjenih po nekoliko desetaka milijuna eura.

Stranci su nerijetko tražili jeftina građevinska zemljišta na moru po cijenama od 3.500,00 eura na više, dok je, s druge strane, najskuplja nekretnina za koju su lani pokazali interes bio hotel na Jadranu čija je oglašena cijena iznosila 35.000.000,00 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>