GfK: Hrvatska među alternativnim turističkim odredištima Egiptu i Tunisu

Nemiri u sjevernoj Africi utjecali su na promjenu planova turista iz Njemačke pa se kao alternativa Egiptu i Tunisu nameću prije svih Turska i Španjolska te Italija i Cipar, a posebno Bugarska i Hrvatska, kaže se u istraživanju agencije GfK “GfK Travel Insights” – prenosi SEEbiz.

Istraživanje se zasniva na podacima o rezervacijama prikupljenim od 1.200 putničkih agencija u Njemačkoj.

GfK ističe da su nemiri u sjevernoj Africi za većinu njemačkih turista značili odgodu planiranih odlazaka u Egipat i Tunis prije ljeta, a u padu je i potražnja za ljetovanjem u tim zemljama.

Nakon Španjolske i Turske, Egipat je treće najpopularnije paket-aranžman odredište među Nijemcima, a gotovo trećina ukupne godišnje prodaje aranžmana za odmor u Egiptu obavi se u Njemačkoj tijekom siječnja, napominje se u izvještaju.

Nijemci, dodaje se, sada u znatnoj mjeri koriste mogućnost slobodnog “rebookinga” odnosno odabira alternativne destinacije za odmor, koji kao jednu od opcija nude putničke agencije.

Posebno veliku korist od rebookinga imaju Turska i Španjolska, dva tradicionalno popularne odredišta među Nijemcima, s rastom rezervacija između 35 i 45 posto u prvih nekoliko tjedana ove godine.

Ostale alternativne destinacije su Italija i Cipar, a posebno Bugarska i Hrvatska, kaže se u izvještaju.

Izvor:  SEEbiz.eu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>