Gdje su kuće najjeftinije?

Podaci portala Crozilla.com pokazuju kako su tijekom studenog cijene kuća na mjesečnoj razini zabilježile oko 1 posto niže vrijednosti, a pritom su najniže cijene zabilježene u Vukovaru i Bjelovaru.

Unatoč tome što su tijekom studenog na portalu Crozilla.com najtraženije bile kuće na području Zagreba i Osijeka, njihove su cijene zabilježile niže mjesečne vrijednosti.

agent-kuca-prodaja-crozilla

Zagrebačke kuće najskuplje na kontinentalnom području

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako je prosječna tražena cijena kuće u Zagrebu tijekom studenog iznosila 1256 eura. Najniže cijene zagrebačkih „kvadrata“ bilježe kuće na rubnim dijelovima grada, roh-bau kuće, te one kojima je potrebna adaptacija ili rušenje, a takve su se tijekom studenog mogle pronaći i po cijenama od 200 eura po metru kvadratnom. S druge strane, u prestižnim dijelovima Zagreba, poput Centra, Tuškanca, Pantovčaka ili Gornjeg grada smjestile su se luksuzne kuće čije cijene dosežu vrtoglave iznose od nekoliko tisuća eura po metru kvadratnom.

Pad cijena od 0,8 posto tijekom studenog zabilježen je u Osijeku gdje je prosječna tražena cijena iznosila 613 eura po metru kvadratnom. Niže cijene za 1,9 posto tijekom studenog bile su u Varaždinu, a za jedan su se metar kvadratni u prosjeku tražila 742 eura.

Vukovarske su kuće tijekom studenog oglašavane po cijenama od oko 250 eura po metru kvadratnom pa sve do 1000 eura po „kvadratu“, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog bila je 4,3 posto niža no mjesec ranije i iznosila je 507 eura.

U širem centru Bjelovara tijekom studenog su se putem portala Crozilla.com prodavale već useljive kuće površine oko 100 „kvadrata“ po cijenama od oko 40.000 eura, stoga ne iznenađuje prosječna tražena cijena koja je u tom gradu iznosila tek 550 eura po metru kvadratnom.

Komentari
  1. 6 godina ago

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>