Evo koliko su se promijenile oglašavane cijene stanova

Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Pula i Zadar gradovi su u kojima se tijekom lipnja na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako prosječne tražene cijene stanova u lipnju bilježe blagi porast, a bile su 0,4 posto više no mjesec ranije, te oko 4 posto više no lani. Valja računati kako su tražene odnosno oglašavane cijene obično više od onih po kojima se nekretnine doista i prodaju.

stanovi-u-zgradi1

Oglašavane cijene stanova i dalje više no lanjske

Prosječna oglašavana cijena zagrebačkih stanova u lipnju je iznosila 2119 eura po kvadratu što je 5,4 posto više no lani. U Zagrebu su, prema podacima oglasnika Crozilla.com, cijene stanova na mjesečnoj razini pale za 0,4 posto, jednako koliko i u Zadru u kojem se za kvadrat u prosjeku tražilo 2297 eura što je 1,5 posto više no u istom mjesecu prošle godine.

Blagi pad od 0,2 posto zabilježen je u Puli gdje se za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 1795 eura, a taj je iznos 2,2 posto viši od lanjskog.
Najviše je cijene i dalje zadržao Dubrovnik u kojem se na oglasniku Crozilla.com za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 4188 eura što je 0,3 posto manje no u svibnju, ali i gotovo 10 posto više nego lani. Visinom cijena pri vrhu se i dalje nalazi Opatija s kvadratom od prosječnih 3219 eura. U odnosu na prethodni mjesec, navedeni je iznos 1 posto manji, a ujedno i 2,3 posto viši no prošle godine.

S prosječnih 2982 eura po kvadratnome metru i dalje se visoko drži Split u kojem su cijene stanova na mjesečnoj razini pale za 0,6 posto, dok su na godišnjoj razini porasle za jedva zamjetnih 0,2 posto.

U Šibeniku su cijene stanova bile niže za 0,9 posto na mjesečnoj razini, no u odnosu na prošlu godinu više su za 2,7 posto, pa se za kvadratni metar tražilo 2200 eura.

Mjesečni porast od 0,5 posto i godišnji od 9 posto bilježi Rijeka u kojoj je prosječna tražena cijena kvadrata iznosila 1652 eura.

Najjeftiniji među najtraženijim gradovima na oglasniku Crozilla.com i dalje je Osijek u kojem je prosječna lipanjska cijena kvadratnog metra stanova oglašavana po 980 eura, što je 0,3 posto više no prethodni mjesec, te gotovo jednako, odnosno samo 0,1 posto više no lani.
U Slavonskom Brodu lipanjske cijene kvadrata stanova oglašavane su po 864 eura što je 0,6 posto više no mjesec ranije.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako se lipanjske cijene varaždinskih stanova na mjesečnoj razini nisu promijenile te se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 1245 eura.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>