Evo kakve se nekretnine traže tijekom ljetnih mjeseci

U potrazi za nekretninama za stanovanje ili odmor, u lipnju i srpnju su na oglasniku Crozilla.com, uz one domaće, dominirali posjetitelji iz Njemačke.
U odnosu na isto razdoblje lani, Nijemci su osjetno više pregledavali ponudu nekretnina, a poseban interes pokazali su za kućama koje se prodaju na području Istarske županije, otoka Vira, te Vodica i Krka, dok su stanove za prodaju najviše pregledavali u Crikvenici, Vodicama, te u Zagrebu i Puli.

kuca-na-plazi

Vir prednjači prema potražnji za kućama

U lipnju i srpnju je najveća potražnja vladala za stanovima koji se putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com prodaju na zagrebačkom području, pri čemu je poseban naglasak stavljen na novogradnju. Velikom potražnjom isticali su se i stanovi u Puli, Splitu, Rijeci, Osijeku i Crikvenici.
Osim domaćih, stanove za prodaju pretraživali su i potencijalni kupci iz inozemstva, a posebnu pozornost pokazali su za onima koji se prodaju u Crikvenici i Vodicama, te Zagrebu, Puli i Medulinu.

Kada je riječ o stanovima za najam, Zagreb koji je uglavnom bio najtraženiji, u ovom je razdoblju bačen u drugi plan, pa je najveća potražnja vladala za stanovima u Rijeci.

Posljednjih je godina otok Vir postao prava turistička oaza u koju hrle i domaći i strani gosti, a među turistima se uvijek „skriva“ i određeni udio kupaca nekretnina, stoga ne iznenađuje podatak da su tamošnje kuće za prodaju tijekom lipnja i srpnja bile traženije no drugdje.
Nakon najtraženijeg Vira, velika potražnja slijedila je i za kućama u Osijeku, zatim za onima u Crikvenici, te Krku i Puli.
Među inozemnim posjetiteljima zainteresiranima za kuće, posebno se ističu oni s područja Njemačke, a najveći su interes pokazali za objektima u Crikvenici, zatim na Viru, u Vodicama te za onima na području Istarske županije i na Krku.

Ponuda građevinskih zemljišta koja se prodaju putem oglasnika Crozilla.com najviše se pretraživala u Zagrebu, a zatim u Zadru i zadarskoj županiji, te na Krku i u Poreču. Za zemljišta su interes pokazivali i potencijalni strani kupci među kojima su najbrojniji bili oni iz Njemačke, Srbije, te Bosne i Hercegovine. Oni su, pak, najviše pretraživali ponudu zemljišta na Viru, te u Primorsko-goranskoj županiji (posebno na Krku), te u Vodicama, Puli i na Pelješcu.

Porast potražnje na otocima

bazen-uz-more-crozilla-nekretnine

Broj pregleda stranica oglasnika Crozilla.com u ljetnim je mjesecima bio nešto veći no u istom razdoblju lani. Poznato je da velik broj turista kupuje nekretnine u onim mjestima u kojima ljetuje, pa za nekretninama na Jadranu vlada velik interes i domaćih i stranih kupaca. Na tim područjima najviše se traže nekretnine smještene u prvom ili drugom redu uz obalu, a zatim i za one s pogledom na more.
Uz gradove na obali poput Splita, Pule, Rijeke ili Zadra koji su već uobičajeni na listi najtraženijih, u posljednja se dva mjeseca ondje našla i Crikvenica u kojoj je velika potražnja vladala za kućama i stanovima.
U lipnju i srpnju, na oglasniku Crozilla.com posebno su se istaknuli otoci Vir i Krk za čijim je nekretninama vladala veća potražnja no na drugim otocima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>