Ekstremne nekretnine

nekretnine-CrozillaPostoje nekretnine koje po svojim karakteristikama iskaču iz okvira i razlikuju se od većine: izrazito male ili velike, skupe ili jeftine. S obzirom da se cijenom ili površinom bitno razlikuju od drugih, njihovi su kupci također „jedinstveni“, te ih nije uvijek lako pronaći.

Skupe i jeftine nekretnine

Pri pomisli na izrazito jeftin stan, kuću ili građevinsko zemljište na pamet nam odmah pada kupac te brza i jednostavna prodaja. No, niska cijena često nije dovoljan faktor koji jamči prodaju nekretnine. Naime, postoji još niz kriterija koje je potrebno zadovoljiti kako bi nekretnina „pronašla“ kupca, a primjerice stanje nekretnine, lokacija ili sređena „papirologija“ samo su neki od njih. Na područjima poput Like ili Slavonije na portalu za nekretnine Crozilla.com mogu se pronaći zemljišta koja se prodaju i za 1 euro po metru kvadratnom, pa čak i niže. No, njihova lokacija najčešće ne odgovara većini kupaca – zbog velike udaljenosti od gradova, naselja ili prometnica. Nerijetko se putem portala Crozilla.com i u Zagrebu mogu pronaći nekretnine „ispod cijene“, no u tom slučaju je potrebno zadovoljiti i niz drugih kriterija kako bi se te nekretnine „maknule s tržišta.“ Stoga, čak niti niska cijena ne daje garanciju brze prodaje nekretnina. Postoje i atraktivna područja koja si mogu „dozvoliti“ nekretnine skuplje no na drugim mjestima, a prema podacima portala Crozilla.com to su nekretnine u Zagrebu ili na Jadranu na kojima su potražnja, prodaja i cijene više no u drugim područjima.

Velike i male nekretnine

Mlade obitelji poznate su kao najučestaliji kupci nekretnina, a slijedom toga, prema informacijama portala Crozilla.com, upravo su najtraženije nekretnine po njihovoj mjeri: stanovi površina od 40 do 70 metara kvadratnih. Prema riječima agenata za nekretnine, upravo se takve nekretnine najviše traže, ali i najviše prodaju.
No, što je s ostalim nekretninama, s onima čija površina „iskače iz okvira“, odnosno izrazito velikim i malim kućama, stanovima ili zemljištima?
Manje nekretnine, prema oglasima na portalu Crozilla.com, često imaju više cijene po „kvadratu“, no s obzirom na manji ukupna broj „kvadrata“, za takve je potrebno i izdvojiti manju svotu, pa ih je lakše prodati no one velike.
Zemljišta velikih površina najčešće se kupuju za izgradnju zgrada ili drugih građevinskih kompleksa. No, kada je riječ o kućama ili stanovima velikih površina, takve se nekretnine mnogo teše prodaju od onih „standardnih“ veličina. Prema statistikama portala Crozilla.com cijene „kvadrata“ velikih nekretnina obično su mnogo niže od prosjeka, no problem nastaje u velikoj cjelokupnu svoti novca koju je potrebno izdvojiti za takvu nekretninu, pa je zbog toga i kupce takvih vrlo teško pronaći.

Velike ili male, skupe ili jeftine – provjerite neke od „ekstremnih“ kuća ili stanova koje su agencije za nekretnine izdvojile, a ostale iz njihove ponude pronađite i na Pinterest profilu portala Crozilla.com.

Dom-ekspert,-Crozilla,-kuća1Luksuzna kuća za najam u novoizgrađenom naselju. Kuća se nalazi na zemljištu površine 323 m², a sastoji se od podruma, prizemlja, prvog kata i tavana.U podrumu se nalaze kotlovnica, 1 velika prostorija, 2 ostave i prostorija sa saunom i tušom. Prizemlje se sastoji od ulaznog hodnika, kuhinje sa blagovaonicom, dnevnog boravka sa izlazom na terasu, spavaće sobe sa kupaonicom i wc -a za goste. Na prvom katu su mali dnevni boravak, kupaonica, praonica rublja i 3 spavaće sobe, od kojih jedna ima izlaz na balkon.

 Izletište,-crozillaIdilično izletište sa 4 ribnjaka u okolici Zagreba
Prekrasno, idilično izletište i seosko domaćinstvo smješteno u okolici Zagreba, točnije u općini Brckovljani. Nekadašnje imanje grofa Draškovića danas je prava prirodna oaza gdje obitelji, grupe, društva ili poslovni suradnici redovito uživaju u prirodnim ljepotama i vrhunskoj gastronomskoj ponudi. Proteže se na 17490 m2, u sklopu izletišta su 4 ribnjaka, dvije stare drvene kuće uređene kao restorani, objekt za životinje i manja izletnička kućica.

Šestine-stan,-crozillaLuksuzan 5 – soban stan, prizemlje, Šestine.
Iznajmljuje se komforan 5 – soban stan u prizemlju urbane vile.Stan se sastoji od ulaznog hodnika, dnevnog boravka i kuhinje sa izlazom na balkon, 4 spavaće sobe, dvije kupaonice i wc-a. Neto korisna površina stana iznosi 163,31 m². Stanu pripadaju i spremište u podrumu, garaža i parkirno mjesto. Ukupna površina stana iznosi 187,63 m². Uz stan, moguće je korištenje i bazena. Iza zgrade se nalazi i uređeni vrt, fontana te park u šumi sa sjenicom, roštiljem, klupama i stolnim tenisom.
Ribnjaci-CrozillaAtraktivni ribnjaci i oranice u Rasinji, 650000 m²
Ribnjaci u mjestu Rasinja, desetak kilometara zapadno od Koprivnice. Priroda je sama stvorila idealne uvjete za uzgoj i preradu ribe. Naknadno je stvorena i ideja proširenja na razvoj turističkih i rekreativnih sadržaja vezanih uz ribolov ali i motokros utrke.

Follow Crozilla.com's board Ekstremne nekretnine on Pinterest.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>