Dvorci – povijesna i kulturna ostavština neprocjenjive vrijednosti

Putem portala Crozilla.com prodaje se nekoliko dvoraca, kurija i utvrda, a povijest nekih od njih seže u daleko 16. stoljeće.

Iako su cijene dvoraca tolike da su rijetki oni koji si mogu priuštiti takvu nekretninu, valja računati da njihove cijene ponekad ipak nisu toliko visoke ako se uzme u obzir površina dvorca, tisuće kvadrata zemlje koja ga okružuje, a posebno njihova povijesna i kulturna vrijednost koja je neprocjenjiva.

Iz ponude portala Crozilla.com izdvajamo neke od oglašenih dvoraca:

NekretnineCro10535006-Crozilla-dvoracDvorac u Hrvatskom zagorju

Ovaj dvorac tlocrtne površine 1.254 m2, na zemljištu površine 50.570 m2 prodaje se po cijeni od 550000 eura. Dvorac je smješten u neposrednoj blizini hrvatsko-slovenske granice, na rijeci Sutli.
„Značaj kaštela i dvorca je u činjenici da predstavlja spomenik koji nosi obilježja renesansnoga kaštela i ranobaroknog dvorca, te spada u rijetke primjere srednjovjekovne profane arhitekture na prostorima kontinentalne Hrvatske.“ – navedeno je u oglasu.

NekretnineCro-14255259-Crozilla-dvoracDvorac – hotel 

Dvorac čija povijest seže u daleko 16. stoljeće se nalazi u središtu Hrvatskog zagorja, na imanju površine 23.000 kvadrata prostire se površinom od 1714 kvadratnih metara. Renoviran je iz temelja, a njegov je interijer uređen u baroknom stilu, cime je nakon mnogo godina zasjao punim sjajem…

Crozilla000-574-595-dvorac

Dvorac s perivojem, Oroslavje Donje

Barokni dvorac iz 1770. g. tlocrtne površine 1.270 kvadratnih metara, s četiri krila, perimetrom ograde, unutrašnjim dvorištem i perivojem površine 26.235 kvadrata, sa baroknim portalom, koji obilježava ulaz u dvorski perivoj…

Crozilla-oglas-551980-dvoracKurija iz 19. stoljeća

Djelomično uređena kurija iz 1890. godine, površine preko 900 kvadrata nalazi se na zemljištu površine 4136 kvadratnih metara. Na uređenoj okućnici nalazi se se i izvor vode s jezercem i dva bunara. Dvorac je jednako pogodan za manji hotel ili slicnu poslovnu djelatnost, kao i za uživanje u privatnom posjedu. 

NekretnineCro10612080-crozilla-dvorac

Ekskluzivno! Dvorac Bela I

Dvorac je svojim arhitektonskim podrijetlom kasnorenesansni kaštel, građen kao pravokutna utvrda s četiri manje okrugle kule na uglovima, s trokatnom, pravokutnom ulaznom branič-kulom na sredini zapadnog obrambenog zida. Čitav je dvorac okružen plitkim obrambenim jarkom. Nekada se u dvorac ulazilo preko pomičnog mosta.

 NekretnineCro-10535132-crozilla-dvoracEkskluzivno!!! Dvorac Vinica

Impresivni dvorac iz 17. stoljeća ima površinu od 2000 kvadrata, a nalazi se na zemljištu površine čak oko 6 hektara.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>