Dubrovnik – skup koliko i lijep

Iako već stoljećima zrači istom ljepotom, Dubrovnik je tek posljednjih godina dobio dio pažnje kakvu doista i zaslužuje: od posjeta najvećih svjetskih zvijezda pa sve do snimanja poznatih serija i filmova koji se nižu jedan za drugim.

Biti dijelom dubrovačke priče zato ponekad i košta. Za primjer uzmimo cijene nekretnina u tom gradu koje su daleko više od onih u ostatku Hrvatske. Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su i tijekom rujna cijene tamošnjih kuća, stanova i zemljišta bile više no u brojnim drugim gradovima.

dubovnik-crozilla

Zanimljivo je da tijekom rujna na oglasniku Crozilla.com na području Dubrovnika nije bilo oglasa za prodaju stanova čija je oglašavana cijena bila niža od 1000 eura po metru kvadratnom, a gotovo 30 posto oglašenih imalo je cijenu višu od 4000 eura.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su prosječne tražene cijene stanova u Dubrovniku tijekom rujna iznosile 3103 eura po metru kvadratnom – a za taj se iznos u Zagrebu, u kojem je potražnja najveća,  moglo kupiti gotovo 2 kvadrata stana.

Cijene stanova obično su više no cijene kuća, no kada je Dubrovnik u pitanju, situacija je obrnuta.  Cijene dubrovačkih kuća tijekom rujna bile 9,6 posto više od cijena stanova, a prosječna tražena cijena njihovih „kvadrata“, s uključenom cijenom okućnice, iznosila je 3401 euro.

Na području Dubrovačko-neretvanske županije građevinska su zemljišta na oglasniku Crozilla.com tijekom rujna oglašavana od tek desetak pa sve do preko 1000 eura po metru kvadratnom! Građevinska su zemljišta u toj su županiji bila jeftinija i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. Prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 153 eura što je 3,2 posto manje no mjesec ranije i 0,6 posto manje no lani u istom mjesecu. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je u samom Dubrovniku cijena zemljišta tijekom rujna bila nešto viša nego u županiji, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 168 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>