Dubrovnik gotovo dvostruko skuplji od Zagreba

Prema podacima portala Crozilla.com, najkraći mjesec u godini u mnogim je gradovima donio porast oglašavanih cijena stanova.

Zagreb najtraženiji, Dubrovnik najskuplji

Dubrovnik-crozilla_nekretnineNajviše cijene „kvadrata“ stana tijekom veljače zabilježene su na Jadranu, dok najniže cijene bilježe pojedini gradovi kontinentalne Hrvatske. Statistike portala Crozilla.com pokazuju kako odnos kopno-more najuvjerljivije pokazuje razlika u cijenama stanova između Zagreba (gdje je potražnja najveća) i Dubrovnika (u kojem su cijene najviše). Naime, prema podacima portala Crozilla.com prosječna oglašavana cijena stana u Zagrebu tijekom veljače iznosila je 1582 eura, a u Dubrovniku čak 3016 eura. Jednostavna računica pokazuje da se za jedan „kvadrat“ stana u Dubrovniku traži gotovo jednaka svota kao za dva „kvadrata“ stana u Zagrebu.

Najskuplji stanovi u Dubrovniku, Splitu i Zadru

Unatoč tome što su stanovi u Zadru, Splitu i Dubrovniku skuplji no u većini drugih gradova, njihove su cijene u veljači dodatno porasle.
Prema statistikama portala Crozilla.com najveći porast cijena bilježe Dubrovnik (4 posto), Pula (1,8 posto) i Zadar (1,7 posto). Prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana u Dubrovniku je iznosila 3016 eura, u Zadru 1762 eura, a u Puli 1330 eura. Na samom tronu po visini cijena, uz Dubrovnik, još uvijek se čvrsto drži Split u kojem se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 2138 eura, što je 0,7 posto više no mjesec ranije.
Blagi porast zabilježen je i u Bjelovaru (0,5 posto) i Varaždinu (0,8 posto). Prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana u Bjelovaru iznosila je 879 eura, a u Varaždinu 1122 eura.
Osijek i Rijeka na mjesečnoj razini bilježe pad cijena stanova od 2 posto. U Rijeci se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1375 eura, a u Osijeku 990 eura.
Pad cijena stanova od 0,5 posto tijekom veljače zabilježen je u Šibeniku, a tamošnje cijene na portalu Crozilla.com oglašavane su po prosječnoj cijeni od 1404 eura.

Zagreb –najveći pad cijena u Novom Zagrebu

Veljača je na portalu Crozilla.com donijela pad cijena stanova u većem dijelu Zagreba, iznimka je bio tek istok grada u kojem su cijene bile nešto više no mjesec ranije.
Zagreb-cijene_stanova-CrozillaNajveći pad cijena stanova tijekom veljače bilježi Novi Zagreb u kojem je zabilježen pad od 3,1 posto, a prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana iznosila je 1302 eura. Prema podacima portala Crozilla.com najskuplji dio grada, kada su stanovi u pitanju, i dalje je centar. Za tamošnji metar kvadratni tijekom veljače u prosjeku se tražilo 1837 eura, što je 0,5 posto manje no tijekom siječnja. Zapadni dio grada bilježi promjenu od 0,2 posto i prosječnu traženu cijenu „kvadrata“ od 1515 eura.
Porast cijena od 3,6 posto tijekom veljače zabilježen je na istočnom dijelu grada gdje su prosječne tražene cijene porasle na 1552 eura po metru kvadratnom.

Stanovi u Zagrebu i dalje najtraženiji

Uz Zagreb, tijekom veljače, na portalu Crozilla.com najtraženiji su bili stanovi na području Splita, Pule, Zadra i Osijeka. Suzimo li pogled na Zagreb, najtraženiji su bili centar, Trešnjevka i Jarun.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>