Domaći i strani kupci ne kupuju nekretnine na istim područjima

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako je tijekom rujna najveća potražnja vladala za stanovima za prodaju i najam na području Zagreba.

kuca-nekretnine-ruke-crozilla
Rujan je mjesec u kojem potražnja za stanovima koji se iznajmljuju doseže svoj vrhunac, a putem oglasnika Crozilla.com najviše su se tražili oni na području Zagreba, Splita, Rijeke, Zadra, Pule i Osijeka. Stranci su, pak, najviše pretraživali stanove za najam u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Opatiji.

Stanovi koji se prodaju putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com tijekom rujna su se najviše pretraživali u Zagrebu, Splitu, Zadru, Puli i Osijeku. Što se tiče potencijalnih stranih kupaca, oni su, osim u Zagrebu i Splitu, ponudu stanova za prodaju pretraživali i na području Makarske, Pule, Krka, i Crikvenice.

Poznato je da domaći kupci najčešće traže nekretnine koje bi kupili na području Zagreba, dok strani kupci vrlo često više „naginju“ ka obali. Takva je situacija tijekom rujna bila i kada je riječ o kućama i građevinskim zemljištima što se prodaju putem oglasnika Crozilla.com. Naime, domaći su potencijalni kupci najviše tražili one na zagrebačkom području, dok su stranci više pretraživali obalu.

Kuće su se tijekom rujna najviše gledale u Zagrebu, Zadru, Puli i Osijeku. Domaći i strani kupci nisu imali iste prioritete kada su kuće u pitanju. Naime, potencijalni strani kupci najviše su pretraživali ponudu kuća koje se prodaju na području Zadra, Poreča, Pule, Crikvenice i Krka.

Dok su domaći kupci pretraživali i ponudu zemljišta na kontinentalnom dijelu, stranci su najviše gledali ona na moru.
Zagreb, Zadar, Rogoznica, Samobor i Poreč područja su na kojima se tijekom rujna najviše pretraživala ponuda građevinskih zemljišta. Stranci su, pak, najviše tražili ona koja se putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com pretražuju na području Krka, Medulina i Poreča.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>