Domaće i strane kupce ne zanimaju iste nekretnine

Domaće je stanovništvo tijekom ožujka najveći interes pokazalo za nekretninama na području Zagreba, dok su strance, prema podacima Crozilla.com, najviše zanimale nekretnine na moru.nekretnine-na-moru-stranac-crozilla

Svi oni koji razmišljaju o kupnji vlastite nekretnine moraju odlučivati i o nizu faktora kao što su lokacija, cijena, površina, stanje nekretnine – koji svaku nekretninu čine jedinstvenom. Crozilla.com donosi kakve su nekretnine i na kojim područjima najviše zanimale strane i domaće potencijalne kupce.

Što se traži na oglasniku Crozilla.com?

Kada je kupnja stanova u pitanju nije nikakva novost da najveća potražnja vlada za onima u Zagrebu. Osim u glavnom gradu, stanovi su se tražili i na području Splita, zatim Zadra, Osijeka i Rijeke. Potencijalni kupci kuća, najviše su pretraživali one koje su putem portala Crozilla.com oglašavane u Zagrebu, Osijeku, Zadru, Puli i Rijeci.
Prvi korak za izgradnju nekretnine kupnja je idealnog građevinskog zemljišta, a svi potencijalni kupci koji su skloniji ideji izgradnje nekretnine po vlastitim kriterijima nego kupiti već izgrađenu, građevinska su zemljišta najčešće pretraživali u Zagrebu, a zatim u Dubrovniku, na Krku, u Kaštelima te Puli i Šibeniku.

Strance zanimaju nekretnine na moru

Bilo da je riječ o najmu ili kupnji kuća, stanova i zemljišta, domaći posjetitelji oglasnika Crozilla.com tijekom ožujka najviše su birali nekretnine na području Zagreba. No, strance ipak više zanimaju neka druga područja.

Potencijalni strani kupci iz Njemačke, Austrije i Švicarske koji su u ožujku putem inozemnih portala iz grupacije Immowelt slali upite za oglase s portala Crozilla.com najveći su interes pokazali za nekretninama na moru, točnije za onima na području Primorsko-goranske, Istarske i Zadarske županije.  Najveći broj upita odnosio se na kuće za prodaju i stanove za najam.

Istra-crozilla

Vrlo često stranci kupuju nekretnine na onim područjima na kojima ljetuju, a kada je o kućama riječ, brojni ih kupuju za odmor, no nerijetko i za stanovanje. Potencijalni strani kupci tijekom ožujka su se najviše raspitivali za kućama koje se prodaju na području Istarske županije, a najviše upita poslano je za one u Poreču i Umagu. Interes su pokazali za kuće s cijenama od 10.000 eura pa sve do 500.000. eura, no prosječna cijena iznosila im je oko 200.000 eura.

Kada je riječ o najmu stanova, uvjerljivo najviše upita stranci su tijekom ožujka poslali za one u Primorsko-goranskoj županiji, a najtraženiji su bili stanovi koji se iznajmljuju u Opatiji. Najviše su ih zanimali dvosobni stanovi, a za najam su u prosjeku bili spremni izdvojiti oko 290 eura mjesečno.

Najviše upita za stanove za prodaju koji se oglašavaju putem portala Crozilla.com stranci su u ožujku poslali za one u Istri, pretežno za one na području Pule. Raspitivali su se za stanove od 39.000 eura pa sve do 590.000 eura, no najviše za one u cjenovnom rangu između 50.000 i 100.000 eura. Što se tiče veličine stanova, tijekom ožujka su strance najviše zanimali dvosobni stanovi, odnosno oni s površinom od oko 60 „kvadrata“.

Građevinska zemljišta najtraženija su bila na području Istarske županije. Prosječna tražena cijena zemljišta za koja su se stranci raspitivali iznosila je 120 eura po metru kvadratnom, a prosječna površina iznosila je 1135 metara kvadratnih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>