Dah proljeća, dah optimizma u turizmu!?

Zimska sezona se završava, turistički djelatnici obračunavaju i kalkuliraju. Vrijeme će pokazati koliko je recesija uzela maha kada je o dobiti riječ.

Slaba ekonomska situacija zasigurno je utjecala na odnos prema novcu ljudi diljem cijeloga svijeta što znači da će se promijeniti navike potrošača, ali ipak svi se nadaju kako bi se novac za godišnji odmor na kraju trebao naći. Sagleda li se ova nezavidna situacija iz nekog drugog kuta, kao prilika za dobru zaradu, rezultati bi mogli biti iznenađujući. Crozilla će vam prišapnuti dvije čarobne riječi: prilagodite se! Niža cijena ne znači manju zaradu ako se primjeni nov način rada – biti drugačiji, biti bolji od konkurencije.
U godini koja broji najveći broj nezaposlenih gosti će, po svemu sudeći, inzistirati na što nižoj cijeni smještaja, biti bolje informirani i neće se odlučiti za prvu mogućnost već će birati onu najpovoljniju. Više će se odazivati na lastminute ponude, smanjit će broj dana boravka i težiti tome da cijena uključuje što više troškova (npr. takse).

Vidljivo je kako je u turizam potrebno uložiti mnogo više od pustih obećanja i naoko primamljivih reklama bez konkretne ponude. Od ljetovanja koje se svodi na kupanje na plaži, šetnju gradom, kupnju suvenira i razglednica te pokoju večeru u restoranu zarada je nezadovoljavajuća. Hrvatskom turizmu i dalje nedostaje sadržaja za kvalitetno trošenje novca. Ispravi li se ovaj veliki minus za nižu klasu gostiju više nećemo biti preskupi, a za onu bogatiju imat ćemo i ponudu kakva im priliči. Dakako, to je savjet ne samo Ministarstvu turizma već svima koji žele živjeti od zarade turizma. Prema riječima Ante Tabaka, direktora portala Crozilla.com uz podizanje kvalitete i široku lepezu usluga prilagođenih tržištu, ostvarili bi smo dobitnu kombinaciju te bi trenutni minus lako pretvorili u plus i sveukupnu dobit.

Komentari
  1. 11 godina ago
  2. 10 godina ago

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>