Nakon Dubaija bogati će hrliti u Hrvatsku

NEW YORK – Američka TV postaja CNN je, nakon objave strašne financijske krize koja je pogodila Dubai, predvidjela da će i svjetske zvijezde okrenuti leđa turističkoj meki u Perzijskom zaljevu, a kao najvećeg kandidata za nasljednika najavljuje – Hrvatsku.

Naime, sa svojim spektakularnim građevinama, klimom, prodajnim centrima i plažama Dubai je godinama bilo omiljeno ljetovalište svih vrsta poznatih, od kojih su mnogi tamo kupili i nekretnine. Tako je bilo sve dok vlada u Dubaiju nije obznanila svoje dubioze teške 80 milijardi dolara, pa se dobar dio poznatih već preselio u Maroko, gdje su se na otvaranju hotela La Mamounia u Marakešu pojavili među ostalima Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Orlando Bloom, Salma Hayek, Miranda Kerr, Juliette Binoche…

No, za 2010. CNN daje nešto drugačiju, i nama vrlo zanimljivu prognozu: na prvome mjestu zanimljivih destinacija za svijet celebrityja nametnula se Hrvatska, za koju se kaže da ponovo otkriva sve ono što su turisti o njoj znali još u osamdesetima.

– Hrvatska – smještena na jadranskom kraku Mediterana – nadmašuje ostala europska primorska područja svojim plažama, jedrenjem i briljantnom kuhinjom. To je već privuklo superzvijezde poput Stevena Spielberga, Andrea Agassija, Gwyneth Paltrow, Roberta De Nira, Clinta Eastwooda i Sharon Stone, kažu na najslavnijoj svjetskoj news TV postaji.

Među konkurentima Hrvatskoj i Jadranu spominju se karipski otoci Turks i Caicos, Južna Afrika ponajviše zbog Svjetskog prvenstva u nogometu, Bora Bora, Kenija, te za zimovanja Britanska Kolumbija u Kanadi.

SEEbiz.eu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>