Cijene zemljišta na Jadranu

Visina cijene građevinskih zemljišta na moru najčešće ovisi o jednom kriteriju: udaljenosti od obale. Naime, što je građevinsko zemljište bliže obali najčešće će njegova cijena biti viša i obrnuto.

Zemljiste-uz-more-Crozilla

Promjena cijena tijekom travanja zabilježena je kod građevinskih zemljišta na područjima uz Jadran, a u mnogim je područjima cijena bila nešto viša no lanjska.

Omiš, Brač ili Vodice, neka su od mjesta u kojima su cijene građevinskih zemljišta na godišnjoj razini zabilježile pad vrijednosti. Godišnji pad cijena od 9,4 posto, prema podacima portala Crozilla.com, zabilježen je na području Omiša gdje je prosječna travanjska cijena iznosila 174 eura po metru kvadratnom. Godišnji pad cijena od 6,5 posto zabilježen je na Braču gdje se tijekom travnja za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 157 eura.

Travanjske su cijene, u odnosu na one iz istog mjeseca prošle godine u mnogim mjestima uz more zabilježile porast, a Krk, Rab, Pula, Pag, Hvar i Makarska neka su od njih.
Po prosječnoj traženoj cijeni od 147 eura po metru kvadratnom tijekom travnja oglašavana su građevinska zemljišta na području Krka. Na Rabu je ta cijena iznosila 165 eura, na Pagu 120 eura, u Puli 94 eura, a u Vodicama 93 eura po metru kvadratnom.

Potražnja za zemljištima tijekom travnja

Tijekom mjeseca travnja na portalu Crozilla.com najveća je potražnja vladala za zemljištima na području Zagreba, zatim Zagrebačke i Zadarske, te Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.
Strani posjetitelji koji su tijekom travnja pregledavali oglase na portalu Crozilla.com u najvećem su broju dolazili iz Njemačke i Austrije, a najviše su pregledavali one na području Vodica, zatim Zagreba i Senja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>