Cijene zemljišta od 13 pa do 153 eura po „kvadratu“

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta tijekom studenog bile znatno niže no u istom mjesecu 2014. godine.

zemljiste-crozilla
Na području županije Zagrebačke prosječena tražena cijena građevinskih zemljišta iznosila je 48 eura, što je 25 posto manje no prije 2 godine. Statistike oglasnika Crozilla.com pokazale su kako se u Zagrebu tijekom studenog za jedan građevni kvadrat u prosjeku tražilo 135 eura, dok se u istom mjesecu 2014. godine tražilo oko 10,6 posto više.
U istom su razdoblju cijene pale za oko 8 posto na području Splitsko-dalmatinske županije gdje je prosječna tražena cijena iznosila 139 eura, te Istarske županije gdje se za „kvadrat“ građevinskog zemljišta u prosjeku tražilo 77 eura.
Neznatna razlika u cijenama, prema podacima oglasnika Crozilla.com, zabilježena je na području Zadarske županije gdje su cijene tijekom studenog iznosile 118 eura po metru kvadratnom što je 1,7 posto manje 2014. godine.
Prosječna tražena cijena zemljišta u Primorsko-goranskoj županiji je iznosila 98 eura po metru kvadratnom, a taj je iznos 5 posto manji nego prije dvije godine.

Najniže cijene u Sisačko-moslavačkoj, najviše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su najniže cijene građevinskih zemljišta tijekom studenog zabilježene na području Sisačko-moslavačke županije gdje se za jedan metar kvadratni tražilo tek 13 eura. Niske cijene zabilježene su i na području Krapinsko-zagorske županije gdje su u prosjeku iznosile 16 eura po metru kvadratnom.
Najskuplja zemljišta tijekom studenog su se putem oglasnika Crozilla.com prodavala na području Dubrovačko-neretvanske županije gdje se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 153 eura, te na području Splitsko-dalmatinske županije gdje je prosječna tražena cijena „kvadrata“ iznosila 139 eura.

Tablica: Prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta tijekom studenog 2016., izvor:Crozilla.com
cijene-zemljista-crozilla-11-2016

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>