Cijene zemljišta 10 posto niže no 2015. godine

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su tijekom veljače prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta bile 10 posto niže no u istom mjesecu 2015. godine.

cijene-zemljista-crozilla
Najviše su cijene zabilježene na području Dubrovačko-neretvanske županije gdje se za „kvadrat“ građevinskog zemljišta u prosjeku tražilo 149 eura.
Najniže cijene tijekom veljače su zabilježene na području Sisačko-moslavačke županije gdje se za jedan metar kvadratni prosjeku tražilo tek 11 eura. Analiza oglasnika Crozilla.com pokazala je kako su niske cijene zabilježene i na području Koprivničko-križevačke županije, gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 16 eura, a za jedan euro više od tog iznosa oglašavane su cijene građevinskih zemljišta u Karlovačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.
Na području Osječko-baranjske županije prosječne tražene cijene iznosile su 57 eura po metru kvadratnom što je 17,4 posto niže no tijekom veljače 2015. godine. U istom su razdoblju cijene u županiji Zagrebačkoj pale za gotovo 16 posto, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 48 eura.

Najveća potražnja za građevinskim je zemljištima tijekom veljače na oglasniku Crozilla.com vladala na području Istarske županije gdje je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 71 euro, a taj je iznos 9 posto manji no istom mjesecu 2015. godine.
Na drugom se mjestu po potražnji tijekom veljače našao Grad Zagreb u kojem je prosječna tražena cijena zemljišta iznosila 140 eura što je 16,2 posto manje nego prije dvije godine. Samo jedan euro više nego u Zagrebu, oglašavane su prosječne tražena cijene zemljišta na području Splitsko-dalmatinske županije.

Potencijalni strani kupci koji su tijekom veljače pretraživali građevinska zemljišta na Crozilla.com su pokazali najveći interes za onim koja se prodaju na području Šibensko-kninske županije gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 126 eura, te za zemljištima u Zadarskoj županiji čija je prosječna oglašavana cijena iznosila 118 eura po metru kvadratnom.

cijene-gradjevinskih-zemljista-02-2017-Crozilla

Prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta tijekom veljače 2017., izražene u eurima po metru kvadratnom (Izvor: Crozilla.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>