Cijene zagrebačkih stanova 13 posto niže no 2010.godine

Zagreb-cijene_stanova-CrozillaNajdinamičnije tržište nekretnina, ono zagrebačko, unatoč velikoj potražnji, prema statistikama portala Crozilla.com već godinama bilježi pad cijena.
Blagi mjesečni pad cijena nekretnina nije nepoznanica već „situacija“ koja se odvija posljednjih godina. Na mjesečnoj razini cijene stanova obično ne bilježe velika odstupanja, no usporedimo li ih s onima od prije nekoliko godina, uvjerit ćemo se u osjetne promjene odnosno osjetan pad cijena.

Cijene znatno niže no u prosincu 2010.godine

Velike razlike vidljive su usporedimo li prosinačke cijene zagrebačkih stanova s onima iz istog mjeseca 2010.godine, a u nekim dijelovima grada razlika premašuje iznos od čak 2000 kuna po metru kvadratnom.
Najveći pad cijena u tom razdoblju bilježi istočni dio Zagreba u kojem su prosječne tražene cijene stanova tijekom prosinca iznosile 1504 eura, što je čak 15,2 posto niže no u istom mjesecu 2010.godine.
Po prosječnoj traženoj cijeni „kvadrata“ od 1506 eura na portalu Crozilla.com oglašavani su stanovi na području zapadnog dijela grada, a u Novom Zagrebu po cijeni od 1346 eura – ti su iznosi za 12,5 posto niži no tijekom prosinca 2010.godine.
Prosinačke cijene stanova u centru Zagreba iznosile su 1825 eura po metru kvadratnom što je 13 posto niže no u istom mjesecu 2010.godine.

Pretvorimo li dobivene postotke u kune, prema statistikama portala Crozilla.com, stan od 50 metara kvadratnih tijekom prosinca 2014.godine u centru ili na istočnom dijelu grada bio je čak preko 100.000 kuna povoljniji no u istom mjesecu 2010.godine.

Graf: prosječne tražene cijene stanova tijekom prosinca 2010. i 2014. godine, izvor: Crozilla.com
cijene_stanova_Zagreb-Crozilla-nekretnine

Najveća potražnja za stanovima u centru

Nije nepoznanica da su upravo zagrebački stanovi najtraženiji, a „seciramo“ li glavni grad na njegove kvartove vidjet ćemo koji su najtraženiji.
Tijekom prosinca na portalu Crozilla.com najveća je potražnja vladala za stanovima u centru Zagreba, zatim sljedećim redoslijedom, na Trešnjevci, Jarunu, te u Maksimiru i Dubravi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>