Cijene turističkih apartmana

Crozilla.com,portal za nekretnine i turizam,bliženjem aktualne ljetne sezone donosi cijene apartmana i privatnih smještaja u Hrvatskoj početkom lipnja.

Iako u praksi nema određenog pravila koliko će koštati turistički smještaj, činjenica je kako na njihovu cijenu utječe lokacija tj. blizina plaže, pogled na more, kvaliteta smještaja, opremljenost apartmana (od parkirališnog mjesta do interneta) kao i blizina kulturno – povijesnih znamenitosti, trgovina, zračne luke, te blizina sportsko-rekreativnih događanja.

Cijena smještaja ovisit će i o vrsti odmora koju želite: aktivni odmor, gradski turizam,kulturni turizam, luksuzni odmor, odmor u osami, plaža i kupanje, seoski turizam , Wellness – odmor ili odmor za umirovljenike. S većim brojem popratnih sadržaja raste i cijena koju trebate izdvojiti za odmor.

Mogućnost držanja životinja također utječe na cijenu te se često odvojeno naplaćuje. Zanimljivo je kako se raspon cijene sličnih smještaja kreće i do 25 eura po danu. Stoga, tražite i bukirajte smještaj na vrijeme kako biste proveli nezaboravno ljeto sa svojim voljenima. Većina gradova u Hrvatskoj početkom lipnja, u odnosu na travanj – predsezonu, bilježi porast cijene turističkih smještaja.

1.Tablica: Promjena dnevne cijene apartmana od 60 m2 travanj/lipanj 2009. godine

Grad
Cijena tijekom
travnja (€)
Cijene početkom
lipnja (€)
Promjene u cijeni (%)
Novalja
58,2
62,1
+6,7
Crikvenica
69
70
+1,4
Dubrovnik
85,8
94
+9,5
Zagreb
70,8
77
+8,7
Split
75,6
80
+5,8
Zadar
61,8
57
-7,7
Umag
76,8
75,7
-1,4
Baška Voda
75,6
68
-10
Pula
61,2
59
-3,5

Najveću dnevnu cijenu za apartman od 60 metara kvadratnih i dalje bilježi Dubrovnik gdje je cijena u porastu 9,5 posto i iznosi 94 eura te je 35 eura po danu skuplji od Pule gdje ista kvadratura smještaja u prosjeku košta 59 eura. U odnosu na travanj porast od 8,7 posto bilježi i glavni grad Zagreb gdje za dnevni smještaj u prosjeku trebate izdvojiti 77 eura. Porast cijene zabilježen je u Splitu, Crikvenici i Novalji.
Nasuprot tome, Baška Voda bilježi pad cijene od 10 posto, točnije 7,6 eura te trenutna cijena apartmana iznosi 68 eura. Zbog krize turistička sezona biva pomaknuta te se oglašivači odlučuju za niže cijene jer se boje kako će sezona podbaciti. Također, veliki broj oglašivača se odlučuje cijene staviti na upit te se s potencijalnim gostima dogovarati cijenu.

Ugodno ljeto želi vam Crozilla-turizam!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>