Cijene stanova u većini gradova više od lanjskih

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako su lipanjske cijene stanova na godišnjoj razini porasle za 4,5 posto, dok su u odnosu na 2019. godinu u prosjeku više za 8,7 posto.

stanovi-zgrada-nekretnina-2
Iako većina gradova bilježi porast vrijednosti, gradovi poput Bjelovara, Šibenika ili Dubrovnika ipak bilježe nešto niže cijene no u lipnju prošle godine.

Dubrovnik, Opatija i Split gradovi su kojima su na oglasniku Crozilla.com lipanjske cijene stanova prelazile vrijednosti od 3000 eura po metru kvadratnom što ih svrstava među one najskuplje.

Najvišu prosječnu lipanjsku cijenu stanova i dalje drži Dubrovnik u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 3659 eura, a visinom cijene od 3415 eura po kvadratu približava mu se i drugoplasirana Opatija. U samom vrhu nalazi se i Split gdje se za kvadrat stana u prosjeku tražilo 3070 eura.

Umaški su stanovi oglašavani po prosječnoj cijeni od 2461 euro po metru kvadratnom, dok su nešto jeftiniji bili oni u Zadru za čije se kvadrate na oglasniku Crozilla.com u prosjeku tražilo 2433 eura.

Prosječna cijena kvadratnog metra viša od 2000 eura u lipnju je zabilježena i u Šibeniku u kojem se tražilo 2104 eura, te u Poreču 2239 eura.

Među povoljnijim gradovima za kupnju stanova na moru našli su se Senj s cijenom kvadrata od 1763 eura, Rijeka sa 1832 eura, te Pula sa 1855 eura.

Najniže cijene stanova za prodaju i dalje se mogu pronaći u pojedinim gradovima u unutrašnjosti. Kvadratni metar stana u Bjelovaru tijekom lipnja je na oglasniku Crozilla.com oglašavan po prosječnoj cijeni od tek 742 eura. Nešto skuplji bio je Slavonski Brod s cijenom od 988 eura, dok se u Osijeku za kvadrat u prosjeku tražilo 1002 eura, a u Varaždinu 1361 euro.

Daleko više cijene od drugih gradova u unutrašnjosti i dalje drži Zagreb koji je na oglasniku Crozilla.com ujedno i najtraženiji grad za kupnju stanova. Tamošnje su prosječne lipanjske cijene kvadratnog metra oglašavane po 2262 eura.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>