Cijene stanova u Puli bilježe najveći godišnji porast

Prema podacima portala Crozilla.com najveći pad travanjskih cijena stanova na godišnjoj razini zabilježen je u Dubrovniku i Šibeniku, dok Pula bilježi najveći godišnji porast cijena.
Najveća potražnja domaćih i stranih posjetitelja portala Crozilla.com, a ujedno i porast cijena stanova na mjesečnoj i godišnjoj razini, tijekom travnja bila su zajednička obilježja Zagreba i Splita. Travanj je na portalu Crozilla.com donio porast cijena stanova u gradovima kao što su Dubrovnik, Split, Zadar, Zagreb i Varaždin.

Travanjske cijene stanova u Puli, prema podacima Crozilla.com, bilježe najveći godišnji porast

Arena_u_Puli_Crozilla-nekretnineNajveći godišnji porast cijena stanova od 7,1 posto, prema statistikama portala Crozilla.com, tijekom travnja je zabilježen u Puli gdje se za jedan metar kvadratni stana u prosjeku tražio 1321 euro, a ta je cijena 0,7 posto niža no mjesec ranije.

Mjesečni pad cijena od 0,5 posto tijekom travnja je zabilježen u Osijeku, Rijeci i Šibeniku. Prosječne tražene cijene „kvadrata“ riječkih stanova iznosile su 1362 eura, šibenskih 1389 eura, dok su u Osijeku cijene stanova u prosjeku iznosile 988 eura po metru kvadratnom. Najveći pad travanjskih cijena zabilježen je u Bjelovaru gdje je promjena od 1,2 posto donijela prosječne tražene cijene od 858 eura po metru kvadratnom.

Cijene stanova u Zagrebu su na mjesečnoj razini porasle za 1,1 posto, dok na godišnjoj razini bilježe porast od 1,3 posto, a prema podacima portala Crozilla.com, prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 1581 euro.
U Splitu je tijekom travnja zabilježen porast cijena od 0,5 posto, a za jedan se „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 2189 eura. Porast cijena stanova tijekom travanja zabilježen je i u Varaždinu gdje iznosi 0,4 posto, a za jedan se tamošnji metar kvadratni u prosjeku tražilo 1121 euro.
Mjesečni porast cijena stanova u Zadru  je iznosio  2,3 posto, a prosječna tražena travanjska cijena iznosila je 1874 eura po metru kvadratnom.

Tablica: Prosječne tražene cijene stanova tijekom travnja i promjena na mjesečnoj razini, izvor: Crozilla.com

Dubrovnik – grad s najvećim mjesečnim porastom i najvećim godišnjim padom cijena stanova
Najveći mjesečni porast cijena zabilježen je u Dubrovniku koji ujedno (još uvijek) bilježi i najviše cijene stambenih kvadrata. Mjesečni porast cijena od 4,3 posto povisio je cijene stanova na 3116 eura po metru kvadratnom. Dubrovnik i Šibenik tijekom travnja bili su gradovi u kojima je, prema podacima portala Crozilla.com, zabilježen najveći godišnji pad cijena stanova od 7,3 posto.

Najtraženiji stanovi u Zagrebu i Splitu
Stanovi na portalu Crozilla.com  tijekom travnja su se najviše pretraživali na području Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka i Zadra.
Govorimo li o stranim posjetiteljima, i njima su tijekom travnja na vrhu liste bili Zagreb i Split, a za tamošnjim su stanovima najveći interes pokazali potencijalni kupci iz BiH i Njemačke. Stanovi u Puli i Poreču također su bili traženi, a na portalu Crozilla.com najviše su ih pretraživali posjetitelji sa područja Francuske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>