Cijene stanova u 2016. bile su niže no godinu ranije

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su prosječne tražene cijene stanova tijekom 2016. godine bile 1 posto niže no godinu ranije.

novac-crozilla-cijene-pexels
Najveći pad cijena u tom je razdoblju zabilježen u Sisku gdje su cijene bile 10 posto niže, te u Bjelovaru gdje su u prosjeku pale za 6,2 posto.
Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com najniže su cijene stanova prodavatelji tražili u gradovima kontinentalnog područja, primjerice u Sisku gdje je cijena „kvadrata“ stana tijekom 2016. godine u prosjeku iznosila 705 eura, zatim u Bjelovaru 785 eura, dok je u Osijeku iznosila 957 eura.

Najviše cijene stanova na tom dijelu Hrvatske lani su zabilježene u Zagrebu gdje se za metar kvadratni stana u prosjeku tražilo 1609 eura, te u Varaždinu u kojem su cijene „kvadrata“ stanova iznosile 1108 eura. U oba su grada, prema podacima oglasnika Crozilla.com, lanjske cijene stanova bile više no 2015. godine: na području Zagreba cijene su porasle za 0,9 posto, a na području Varaždina 1,1 posto.

Najskuplji stanovi nalaze se na Jadranu

Ljestvica poretka cijena stanova po gradovima lani se nije mnogo mijenjala, pa su tijekom čitave godine cijene stanova imale najviše vrijednosti u pojedinim gradovima na Jadranu, dok su, s druge strane, najniže cijene bile u unutrašnjosti.

Prema statistikama oglasnika za nekretnine Crozilla.com najviše cijene stanova tijekom 2016. godine zabilježene su u Dubrovniku gdje se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 3063 eura. Cijene tamošnjih stanova lani su bile 4,4 posto niže no tijekom 2015. godine.
Na drugom se mjestu, po visini cijene stanova, lani našla Opatija u kojoj je prosječna tražena cijena stana iznosila 2947 eura, a taj je iznos 0,1 posto manji no godinu ranije.

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su visoke cijene stanova zabilježene i u Splitu gdje se tijekom prošle godine za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 2228 eura, što je 1,4 posto više no tijekom 2015. godine.

U odnosu na isto razdoblje, cijene stanova su za 5,8 posto porasle u Šibeniku – u kojem je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 1471 euro, te su za 4,1 posto porasle na području Senja gdje je cijena lani u prosjeku iznosila 1257 eura po „kvadratu“.

Za metar kvadratni stana u Rijeci, lani se u prosjeku tražilo 1355 eura, što je 0,5 posto manje nego godinu ranije.
U Zadru se lani za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 1761 euro, a taj je iznos 1,1 posto manji no 2015. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>