Cijene novogradnje više od lanjskih

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su srpanjske cijene novogradnje bile 3,4 posto više no lani, te 7,6 posto više no u istom mjesecu 2018. godine, a njihove su mjesečne vrijednosti u prosjeku porasle za 1 posto.

Među gradovima koji su obuhvaćeni ovim istraživanjem, najpovoljnija je novogradnja na Crozilla.com oglašavana u Osijeku u kojem su se tražene cijene kretale do 1700 eura po kvadratu, a moglo ih se pronaći i po cijenama od oko 1000 eura.

gradnja-stanova

Prosječne oglašavane cijene novogradnje u srpnju su se na oglasniku Crozilla.com kretale od 1256 eura koliko se tražilo u Osijeku. Tamošnje su cijene od lanjskih bile 8,3 posto više, no u odnosu na mjesec ranije zabilježen je blagi pad od 0,2 posto.

Niže godišnje vrijednosti od 3,6 posto zabilježene su u Varaždinu gdje se za novogradnju u prosjeku tražilo 1304 eura.
U Zagrebu je kvadrat novogradnje na oglasniku Crozilla.com u prosjeku oglašavan po cijeni 2188 eura što je 0,6 posto veći iznos no prošle godine.

Cijene najluksuznijih kvadrata idu i preko 3.000 eura

U većini gradova uz more cijena novogradnje viša je od 2000 eura po kvadratu, no povoljnije prilike za kupnju novog stana na Jadranu ipak se mogu naći u jednom gradu, a to je Senj. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako se za kvadrat tamošnje novogradnje u prosjeku tražilo 1718 eura, što je 3,7 posto više no lani.
Oko 2 posto više nego u istom mjesecu prošle godine oglašavana je u srpnju novogradnja u Puli, gdje se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 2012 eura, te u Poreču gdje je prosječna cijena iznosila 2055 eura.

Mjesečni porast od 0,3 posto zabilježen je u Zadru i Šibeniku. Prosječna cijena kvadrata zadarske novogradnje na oglasniku Crozilla.com iznosila je 2146 eura, što je 1,1 posto više no lani. Šibenik, pak, bilježi nešto niže godišnje vrijednosti u visini od 1,4 posto, a srpanjska cijena iznosila je 2322 eura po metru kvadratnom.

Prosječne cijene kvadrata novogradnje veće od 3000 eura u srpnju su na oglasniku Crozilla.com zabilježene u Splitu, Dubrovniku i Opatiji. Najviše vrijednosti u navedenim gradovima dosežu najluksuznije uređeni stanovi na najboljim lokacijama, točnije u prvom redu uz more.

U Splitu se za kvadratni metar novih stanova u prosjeku tražilo 3006 eura što je 0,6 posto više no mjesec ranije, te 7 posto više no lani. Najviše vrijednosti novogradnje u srpnju su na oglasniku Crozilla.com zabilježene u Opatiji gdje se za kvadratni metar u prosjeku tražio 3681 euro. Tamošnje su cijene 0,5 posto više no mjesec ranije i 6,5 posto više no lani.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>