Cijene najma stanova više no lanjske

Povećanjem broja turista, raste i potreba za apartmanima za najam, pa je tako sve teže pronaći stanove koji bi se iznajmljivali na duži period.

Istraživanje oglasnika Crozilla.com donosi prosječne oglašavane cijene najma stanova u Zagrebu i gradovima na Jadranu kao što su Rijeka, Zadar, Split i Opatija. U usporedbi s istim mjesecom lani, najveći je porast cijena najma zabilježen u Zadru i Splitu, a u oba su grada najviše porasle najamnine stanova manjih površina.

nekretnine-najam-stanova-Crozilla

Među gradovima koji su uvršteni u ovo istraživanje, najniže su cijene najma stanova veličine između 20 i 100 „kvadrata“ tražene u Rijeci gdje su u prosjeku iznosile oko 430 eura, dok su u Zadru bile oko 100 eura više, a najviše su bile u Splitu gdje su iznosile oko 630 eura.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su prosječne oglašavane najamnine manjih stanova, onih između 20 i 40 kvadratnih metara tijekom travanja u prosjeku iznosile 385 eura, a pritom su najviše vrijednosti zabilježene u Zadru u kojem su u prosjeku iznosile 455 eura te u Zagrebu i Splitu oko 430 eura. Najniže su najamnine takvih stanova zabilježene u Rijeci gdje su u prosjeku iznosile 275 eura mjesečno.

Cijene najma stanova površine između 40 i 60 kvadratnih metara tijekom travnja su u prosjeku iznosile oko 470 eura, koliko se tražilo i u Zadru i Opatiji. Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, u ovoj su kategoriji najviše najamnine zabilježene u Zagrebu u kojem je prosječna cijena bila veća od 560 eura, dok je Rijeka u prosjeku imala čak 200 eura niže cijene od zagrebačkih.

Među gradovima koji su u uključeni u ovo istraživanje, u prosjeku se oko 600 eura tražilo za mjesečni najam stanova površine između 60 i 80 „kvadrata“, a pritom je najskuplji bio Zagreb s prosječnom cijenom od 676 eura, a najjeftinija Rijeka sa najamninom od oko 460 eura. U Zadru se za najam takvih stanova na oglasniku Crozilla.com u prosjeku tražilo oko 550 eura, a u Splitu i Opatiji oko 100 eura više.

Najveći su se iznosi tijekom travnja tražili za stanove velikih površina, a prosječna oglašavana cijena najma onih od 80 do 100 kvadratnih metara, među gradovima koji su uvršteni u ovo istraživanje, iznosila je oko 810 eura. Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su najviše vrijednosti zabilježene u Splitu gdje su u prosjeku iznosile oko 980 eura, te u Opatiji 970 eura mjesečno. Daleko niže od tamošnjih bile su prosječne travanjske najamnine takvih stanova u Rijeci gdje su iznosile oko 610 eura, te u Zadru oko 670 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>