Cijene najma stanova u blagom porastu

Oglasnik Crozilla.com donosi istraživanje cijena najma stanova u gradovima kao što su Zagreb, Split, Rijeka, Zadar i Opatija

Prosječne tražene cijene najma stanova tijekom ožujka su, prema podacima oglasnika Crozilla.com bile nešto više no mjesec ranije.
Dok su u gradovima na moru poput Opatije, Splita, Rijeke ili Zadra cijene najma stanova između 20 i 100 „kvadrata“ na mjesečnoj razini porasle, u Zagrebu su zabilježene nešto niže vrijednosti.

najam-stanova-crozilla

Stanovi za najam, površina 20-40 metara kvadratnih, tijekom ožujka su putem Crozilla.com u prosjeku oglašavani po cijenama od oko 290 eura, što je oko 0,2 posto više no mjesec ranije. U Zadru je njihova mjesečna najamnina u prosjeku iznosila 236 eura, a u Zagrebu čak 352 eura. Porast cijena je zabilježen u Splitu gdje su najamnine bile 4,1 posto više no mjesec ranije, dok su u Zagrebu pale za 3,8 posto. U gradu podno Marjana cijene najma stanova te veličine iznosile su 328 eura.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je prosječna tražena cijena najma stanova površine između 40 i 60 „kvadrata“ tijekom ožujka iznosila 408 eura. Unatoč padu od oko 2 posto, u Zagrebu su cijene najma bile više nego u drugim gradovima, a za najam takvih u prosjeku se tražilo oko 470 eura. U Rijeci su njihove cijene bile niže tek za 0,6 posto, pa je mjesečna najamnina u prosjeku iznosila oko 340 eura.

Stanovima površine između 60-80 metara kvadratnih prosječna je tražena cijena najma tijekom ožujka iznosila oko 570 eura. U Rijeci se za najam takvih stanova tražilo 430 eura što je niže nego u drugim gradovima koji su uključeni u ovo istraživanje, dok su najviše cijene, prema podacima Crozilla.com, zabilježene u Splitu gdje su u prosjeku iznosile 634 eura. Porast cijena najma stanova površine od 60-80 metara kvadratnih u visini od 5 posto tijekom ožujka je zabilježen u Zadru gdje su mjesečne najamnine u prosjeku iznosile 587 eura.

Kada je riječ o stanovima velikih površina, onima između 80 i 100 „kvadrata“, njihove su najamnine tijekom ožujka najviše koštale u Opatiji gdje su iznosile 885 eura što je 0,8 posto više no mjesec ranije. Prema podacima oglasnika Crozilla.com u Rijeci su cijene stanova takvih površina iznosile 556 eura, te su unatoč mjesečnom porastu od 1,3 posto bile niže no u drugim gradovima uvrštenima u ovo istraživanje. Pad cijena najma stanova ovih površina od 0,1 posto zabilježen je u Zagrebu gdje se za najam u prosjeku tražilo 776 eura.

Najveća potražnja za stanovima u Zagrebu i Splitu

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su tijekom ožujka stanovi za najam bili najtraženiji na području Zagreba, Splita, Rijeke, Zadra i Pule. 

Ponuda garsonijera za najam najviše se pretraživala u Zadru, Zagrebu i Rijeci.
Kada je riječ o posjetiteljima oglasnika Crozilla.com iz inozemstva, oni su najveći interes pokazali za stanovima koji se iznajmljuju u Splitu, a zatim u Opatiji, Zagrebu, Osijeku i Rijeci, a u najvećem su broju pregledavali ponudu iz udobnosti svojih naslonjača u BiH, Austriji, Srbiji, Australiji i Njemačkoj.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>