Cijene najma stanova kreću se od 100 pa sve do 3000 eura

Istraživanje oglasnika Crozilla.com o cijenama najma u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Opatiji pokazalo je kako su prosječne tražene najamnine stanova manjih površina na mjesečnoj razini porasle, dok su većim stanovima cijene pale.

stan-crozilla-bicikl1
Oglašavane mjesečne cijene najma stanova površine između 20 i 100 „kvadrata“ tijekom travnja su se kretale od oko 100 eura – za starije i lošije uređene stanove, pa sve do iznosa od oko 3000 eura za luksuzno uređene stanove na dobrim lokacijama. Među gradovima obuhvaćenima ovim istraživanjem, najniže cijene su zabilježene u Rijeci, a najviše u Zagrebu u kojem su ujedno stanovi za najam i najtraženiji.

Stanovima manjih površina, onima do 40 „kvadrata“, travanjske cijene najma na mjesečnoj su razini porasle za 4 posto. Oglašavane najamnine stanova ovih površina kretale su se između 140 eura i čak 800 eura, a u prosjeku su iznosile oko 310 eura.
Prema podacima oglasnika Crozilla.com najviše oglašavane cijene najma takvih stanova zabilježene su u Zagrebu gdje je prosječna najamnina iznosila 411 eura, a za stanove tih površina zagrebački su najmodavci tražili od 200 eura- za najam onih na periferiji, pa sve do iznosa većih od 600 eura za stanove u najužem središtu grada.

Za najam stanova veličine između 40 i 60 metara kvadratnih u prosjeku se tražilo oko 400 eura mjesečno, pritom se raspon traženih mjesečnih najamnina protezao od tek 200 eura, pa sve do 1100 eura. Cijene njihova najma u prosjeku su tijekom travnja bile oko 1,4 posto niže no mjesec ranije.
Među gradovima koji su obuhvaćeni ovim istraživanjem, najviše cijene najma stanova površine od 40 do 60 „kvadrata“ na oglasniku Crozilla.com su oglašavane u Zagrebu gdje su u prosjeku iznosile 475 eura, dok su istovremeno u Rijeci iznosile 338 eura.

Za najam stanova površine između 60 i 80 metara kvadratnih najamnine su na oglasniku Crozilla.com u prosjeku iznosile oko 560 eura, što predstavlja mjesečni pad od 1,6 posto. Dok Opatija, Rijeka, Split i Zadar bilježe pad najamnina, u Zagrebu su one na mjesečnoj razini porasle za 3,2 posto.
Cijene najma stanova ovih površina u Rijeci se kreću od 250 eura na više, dok ih u Zagrebu, Splitu ili Zadru nema ispod 350 eura. Najviše najamnine moguće je pronaći u Opatiji i Zagrebu gdje se luksuzno uređeni stanovi na dobrim lokacijama oglašavaju po cijenama i od 1500 eura, dok su najviše najamnine takvih u Rijeci, Zadru i Splitu iznosile 1.000 eura.
Najamnine velikih stanova, onih površine između 80 i 100 „kvadrata“ tijekom travnja su u prosjeku iznosile oko 720 eura, a kretale su se od 270 eura, pa sve do iznosa od 3000 eura. Najviše najamnine stanova ovih površina putem Crozilla.com su oglašavane u Opatiji gdje su u prosjeku iznosile 914 eura što je 3,3 posto više no mjesec ranije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>