Cijene stanova već od 500 eura po kvadratu

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su prosječne tažene cijene stanova tijekom listopada bile 0,1 posto niže no mjesec ranije.

interijer-crozilla
Unatoč mjesečnom padu od 1,3 posto, najviše cijene stanova tijekom listopada su zabilježene na području Dubrovnika gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 3062 eura. Korak iza njega našla se Opatija u kojoj je prosječna tražena cijena iznosila 2974 eura po metru kvadratnom, što je tek 0,2 posto manje no mjesec ranije.
Cijene stanova više no u brojnim drugim gradovima tijekom listopada su zabilježene i u Splitu gdje je cijena metra kvadratnog iznosila 2216 eura, te u Umagu 1949 eura.

Na drugom kraju Hrvatske zabilježene su potpuno drugačije, te drastično niže cijene. Tako se, prema podacima oglasnika Crozilla.com, unatoč najvećem mjesečnom porastu cijena od 2,8 posto, u Sisku za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 728 eura. U Bjelovaru je prosječna tražena stana iznosila tek 769 eura po metru kvadratnom, što je 0,3 posto manje no mjesec ranije.
Najveći mjesečni pad cijena stanova zabilježen je u Slavonskom Brodu gdje su cijene tijekom listopada bile 2,9 posto niže no mjesec ranije, a za jedan se „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 799 eura.

Varaždin i Zagreb jedini su gradovi u unutrašnjosti u kojima je, prema podacima oglasnika Crozilla.com tijekom listopada prosječna oglašavana cijena „kvadrata“ stana bila veća od 1000 eura. U Varaždinu su cijene pale za 0,4 posto i spustile se na 1114 eura po metru kvadratnom, dok su se cijene stanova na području Zagreba spustile za 0,2 posto, pa je prosječna tražena cijena „kvadrata“ iznosila 1620 eura.

Stanovi u Zagrebu već od 500 eura po kvadratu

Kvalitetna novogradnja, na dobroj lokaciji vrlo je tražena i lako pronađe kupce. No, nekretnine starije gradnje nešto su slabije tražene, te su ujedno i njihove cijene nešto niže. Tako se na području Zagreba mogu pronaći stanovi s cijenama već od 500 eura po metru kvadratnom.
Stanovi takvih cijena nisu rijetkost u kontinentalnom području, no može ih se pronaći i na moru. Tijekom listopada Pula, Rijeka, Senj ili Zadar samo su neki od gradova u kojima su se na oglasniku Crozilla.com mogli pronaći oglasi za prodaju stanova po iznimno niskim cijenama „kvadrata“.
Pritom valja imati na umu da su stanovi s takvim cijenama najčešće starije gradnje, zahtijevaju dodatna ulaganja i adaptaciju, ili je, pak riječ o stanovima većih površina kakvi i inače imaju nešto nižu cijenu „kvadrata“ od prosječne.
No, postoji i „druga strana medalje“, točnije stanovi s iznimno visokim cijenama, pa se u većini gradova na moru, ali i u Zagrebu, mogu pronaći oni čija je cijena veća od 4.000 eura po metru kvadratnom. U Dubrovniku tijekom listopada na Crozilla.com nije bilo stanova s oglašavanim cijenama nižim od 1000 eura, dok je u Opatiji 0,9 posto oglašenih stanova imalo cijenu „kvadrata“ veću od 10.000 eura.

Gdje se traže stanovi za prodaju?

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su se tijekom listopada najviše pretraživali stanovi na području Zagreba, Splita, Zadra, Osijeka i Pule. Kada je riječ o najtraženijim stanovima, onima na području Zagreba, najviše se pretraživala ponuda oglašenih na području centra, Trešnjevke, Maksimira i Jaruna. Potencijalni strani kupci koji su pokazali interes za stanovima za prodaju, putem oglasnika Crozilla.com najčešće su pretraživali one na području Zagreba, Splita, Zadra, Makarske, Pule i Krka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>