Cijene građevinskih zemljišta u padu

Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta na mjesečnoj su razini pale za 0,6 posto.

cijene-zemljista-03-2017-crozilla
Najveći pad cijena zabilježen je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje su cijene pale za 6,7 posto, a cijena „kvadrata“ iznosila je 28 eura.
Najniže cijene građevinskih zemljišta tijekom ožujka su, prema podacima oglasnika Crozilla.com, zabilježene na području Sisačko-moslavačke županije gdje je cijena četvornog metra iznosila 11 eura. Niske su cijene zabilježene i u Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji u kojima je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 16 eura.
Na području Zagreba cijene su se spustile na 137 eura po metru kvadratnom, što je 2,1 posto manje no mjesec ranije. U okolici Zagreba, odnosno, na području županije Zagrebačke građevinska su zemljišta u prosjeku oglašavana po cijeni od 47 eura po metru kvadratnom.
Najskuplji „kvadrati“ zemljišta tijekom ožujka su putem oglasnika Crozilla.com oglašavani na području Dubrovačko-neretvanske županije, gdje je cijena iznosila 150 eura.
Splitsko-dalmatinska županija, u odnosu na veljaču, tijekom ožujka ne bilježi promjene u cijenama, te su one ostale 141 euro po metru kvadratnom.
Na istarskom su području, prema podacima oglasnika Crozilla.com, prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta tijekom ožujka iznosile 70 eura, što je u prosjeku tek euro jeftinije no mjesec ranije.

Zemljišta jeftinija no 2013. i 2015. godine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su cijene građevinskih zemljišta tijekom ožujka zabilježile niže vrijednosti nego u istom mjesecu 2013. i 2015. godine. 
Najveće razlike u navedenom su razdoblju zabilježene u županiji Zagrebačkoj gdje su cijene bile 16 posto niže no 2015., te 26,6 posto niže no 2013. godine.
Velike su razlike zabilježene i u gradu Zagrebu, a cijene zemljišta su u prosjeku bile za 12,2 posto niže nego prije dvije godine, te za 17,5 posto u odnosu na ožujak 2013. godine.
Splitsko-dalmatinska županija bilježi pad cijena od 9,6 posto u odnosu na 2013., te 5,4 posto u odnosu na ožujak 2015.godine.
Zadarska županija u navedenom razdoblju bilježi porast cijena: u odnosu na ožujak 2013. cijene građevinskih zemljišta su porasle za 10,1 posto, te za 0,8 posto u odnosu na 2015. godinu.

Najveća potražnja za zemljištima na moru

Analiza oglasnika Crozilla.com pokazala je kako se tijekom ožujka najviše pretraživala ponuda građevinskih zemljišta na moru.
Poreč i Zadar gradovi su u kojima su posjetitelji oglasnika za nekretnine Crozilla.com najčešće potraživali zemljišta za prodaju. Zanimala su ih i zemljišta u Zagrebu, te Primoštenu, Dubrovniku i Puli.
Potencijalni strani kupci tijekom ožujka su na oglasniku Crozilla.com najčešće pretraživali građevinska zemljišta u Istri, a najviše ih je zanimalo područje Premanture. Interes su pokazali i za građevinskim zemljištima u Zagrebu, te na Ugljanu, u Zadru i Dubrovniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>