Cijene građevinskih zemljišta u blagom porastu

Prema statistikama portala Crozilla.com, tijekom kolovoza građevinskim zemljištima prosječna je tražena cijena porasla za 2,4 posto.
Statistike portala Crozilla.com pokazuju kako se cijene građevinskih zemljišta tijekom kolovoza nisu mnogo promijenile, a u većini županija na mjesečnoj razini zabilježena razlika iznosi tek nekoliko eura po „kvadratu“.

Tablica: Prosječna tražena cijena građevinskih zemljišta te promjena na mjesečnoj razini, izvor: Crozilla.com
Crozilla_cijene_gradjevinskih_zemljista

Porast vrijednosti na mjesečnoj razini bilježe cijene zagrebačkih zemljišta kao i cijene onih na području Primorsko-goranske i Zadarske županije. Pad traženih cijena građevinskih zemljišta, prema podacima portala Crozilla.com, bilježe Splitsko-dalmatinska i Zagrebačka županija.

Grad Zagreb bilježi porast cijena od 1,9 posto, pa je prosječna tražena cijena jednog metra kvadratnog iznosila 161 euro. Na području Primorsko-goranske županije cijene građevinskih zemljišta tijekom kolovoza na mjesečnoj su razini porasle tek za 1 euro, odnosno oko 1 posto, a u prosjeku su se kretale oko 102 eura po metru kvadratnom.
Zadarska zemljišta bilježe najveći mjesečni porast cijena koje su se popele na 121 euro po „kvadratu“, što na mjesečnoj razini predstavlja porast 14,2 posto.
Građevinska zemljišta na području Istarske županije na mjesečnoj razini ne bilježe promjene u cijeni, pa se za njih tijekom kolovoza u prosjeku tražilo 73 eura po metru kvadratnom.
Splitsko-dalmatinska županija bilježi mjesečni pad cijena od 1,2 posto, a za jedna se metar kvadratni tamo u prosjeku tražilo 160 eura.
U Zagrebačkoj županiji cijene su u prosjeku pale za 1 euro po metru kvadratnom, odnosno 1,5 posto, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 64 eura.

Potražnja

Stranci su zemljišta najviše tražili u Istri i Primorsko-goranskoj županiji, a domaći posjetitelji portala Crozilla.com najviše nekretnine u Zagrebu.
Građevinska zemljišta, tijekom kolovoza, najtraženija bila su na području Zagreba, zatim Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Istarske županije. Stranci su najveći interes pokazali za zemljištima Istarske, Šibensko-kninske, Primorko-goranske i Zadarske županije, a najčešće su na portal Crozilla.com dolazili iz Njemačke, Švicarske i Srbije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>