BuzzFeed Travel: 11 razloga zašto odmah morate posjetiti Hrvatsku

Jedan od najpoznatijih američkih portala, BuzzFeed,  na svojim je stranicama objavio 11 razloga zašto posjetiti Hrvatsku.

Hrvatska, zemlja smještena uz Jadransko more, jedna je od najljepših zemalja u Europi. Sa svojom jedinstvenom lokacijom, dubokim kulturnim korijenjem i nevjerojatnom povijesti, ona je zemlja koja se mora vidjeti- navodi BuzzFeed.

Zalazak_sunca_Crozilla

Portal Crozilla.com prenosi tekst portala BuzzFeed Travel koji je na svojim stranicama naveo 11 razloga zašto bi turisti trebali odmah posjetiti Hrvatsku, te nam time dao jedinstvenu, besplatnu reklamu! Tirkizno more, bogata povijest, gastronomija, kultura, klima, priroda, jedrenje, cijene, nudizam, svjetionici i zalasci sunca – razlozi su zbog kojih bi prema pisanju ovog američkog portala trebalo posjetiti Lijepu našu!

Zašto posjetiti Hrvatsku?

20130629_132845Tirkizno more i zapanjujuća obala, kristalno čista voda i tisuće otoka i otočića – prvi su na listi razloga zašto posjetiti Hrvatsku. Povijest, odnosno brojna arheološka nalazišta diljem zemlje, stari kameni gradovi i povijesne jezgre također se nalaze na ovom popisu. Vrhunska gastronomija, koja se spominje kao kombinacija talijanske i mediteranske kuhinje, te vrhunska vina po kojima je Hrvatska poznata nalaze se pri samom vrhu razloga zbog kojih bi prema ovom portalu trebalo posjetiti Hrvatsku.
Naša kultura također je jedan od bitnih razloga zašto posjetiti ovu, kako navode, modernu zemlju u kojoj se isprepliću urbana gradska atmosfera s upuštenim ugođajem u priobalnim gradovima.
Blage zime i prekrasna proljeće i ljeta, odnosno mediteranska klima koju ima naša zemlja, također je jedan od prirodnih aduta, kao i na prosjek od 2600 sunčanih sati godišnje. Jadransko more, spektakularne plaže i planinski masivi, samo su neke od prirodnih posebnosti, dok su Plitvička jezera posebno istaknuta kao odličan primjer prirodne ljepote. crozilla-cijene05-2013
Jedrenje
je, prema BuzzFeedu, jedan od boljih načina za istraživanje Hrvatske, a za tu se svrhu može iznajmiti brod kojim bi mogli istraživati obalu i otoke.
Razumne cijene strancima su primamljive, posebice ako ih se usporedi s onima iz susjednih europskih zemalja. Navode kako je u Hrvatskoj uobičajeno turistima ponuditi racionalne cijene, te kako se već po cijeni od 10 eura može uživati u obroku na terasi restorana uz more.
Nudistima i naturistima ovaj tekst objavljen na BuzzFeedu biti će posebna pozivnica za ljetovanje na našoj obali, s obzirom da se navodi kako je Hrvatska prva u Europi komercijalizirala ovakav vid turizma, a godišnje nas zbog toga posjeti oko milijun turista.
Mnogobrojni svjetionici, ali i prekrasni zalasci sunca navedeni su kao neki od razloga zašto posjetiti baš Hrvatsku.

Zemljiste-uz-more,Crozilla (2)U tekstu poznatog američkog portala BuzzFeed Travel navedeno je tek 11 razloga, no svatko tko je barem jednom bio u Hrvatskoj i uživo upoznao prirodne ljepote i kulturne znamenitosti koje naše zemlja pruža, zasigurno iz osobnog iskustva može reći kako je tih razloga uistinu mnogo, mnogo više.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>