Analiza stanja tržišta nekretnina u RH

Dolaskom listopada polako osjećamo posljedice globalne financijske krize kako na životnom standardu tako i na tržištu kapitala.

Pitanje je kako će se to odraziti na tržište nekretnina. Očekivani utjecaj globalne financijske krize na pad cijena nekretnina još uvijek nije vidljiv, ali moramo priznati kako pojedini investitori laganim spuštanjem cijena pokušavaju privući potencijalne kupce, a neke banke i zasipaju građane ponudom stambenih kredita.

Crozilla.com bilježi kontinuirani rast kako novih ponuda nekretnina tako i upita svojih korisnika. Analizirajući kretanje cijena na tržištu nekretnina u RH Crozilla.com zaključuje kako stagnacija cijena i dalje traje te da će stanje na financijskom tržištu utjecati i na cijene nekretnina. To se posebno odnosi na cijene nekretnina koje se prodaju od strane investitora koji su opterećeni velikim investicijskim kreditima koji dolaze na naplatu. Kako bi se otplatio kredit ti stanovi moraju biti prodani, vjerojatno i po znatno nižoj cijenom.

Možemo konstatirati kako će cijene vrlo vjerojatno s vremenom padati, a to će se već vidjeti temeljem ponude nekretnina u mjesecu studenome i prosincu. Tada će se s puno većom sigurnošću moći reći u kojem će se smjeru kretati cijene nekretnina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>