30. Forum poslovanja nekretninama

U organizaciji Udruženja poslovanja nekretninama Hrvatske gospodarske komore, održava se 30. Forum poslovanja nekretninama. Jesenski forum održat će se 3. prosinca u hotelu Sheraton u Zagrebu.

28.Forum-ZG

Osim informiranja o trendovima na tržištu nekretnina, novostima u važećoj zakonskoj regulativi, svrha ovog, kao i dosadašnjih foruma je, i profesionalizacija struke, odnosno edukacija članica Komore i svih institucija i stručnjaka uključenih u područje poslovanja nekretninama.
Kao i ranije, i na 30. će Forumu biti održano predavanje o mjerama za sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma, što je posrednicima ujedno i zakonska obveza.

Jesenski Forum nekretnina, kojem će prisustvovati i oglasnik Crozilla.com,  donosi i sljedeće:
„S obzirom na promjene u zakonskom okviru koji utječe na poslovanje posrednika, na Forumu ćemo vas upoznati sa GDPR-om – Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka i obvezama koje su zbog nje dobili posrednici u prometu nekretninama, s postupkom nadzora nad posrednicima u prometu nekretnina, osiguranjem od odgovornosti i postupkom stjecanja prava vlasništva stranih osoba na nekretninama u Republici Hrvatskoj.

Dio predavanja bit će fokusiran na sudsku praksu s posebnim osvrtom na Zakon o posredovanju u prometu nekretnina i Zakon o obveznim odnosima te postupak mirenja kao način rješavanja sporova iz ugovora o posredovanju u prometu nekretnina.

Govorit ćemo i o tome može li percepcija kvarta utjecati na cijenu nekretnine i o posrednicima na hrvatskom tržištu nekretnina, a dat ćemo i pregled tržišta nekretnina.“ – navode na stranicama HGK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>