Gotovo 10 posto niže cijene stanova nego 2012. godine

Prema podacima portala Crozilla.com cijene stanova u Zagrebu tijekom kolovoza nisu zabilježile značajne mjesečne razlike, no u odnosu na one od prije nekoliko godina vidljive su osjetne promjene.

stanovi-prodaja-Zagreb-crozilla

Na našem najfrekventnijem tržištu nekretnina, onom zagrebačkom, u špici ljetne sezone, obično dolazi do laganog zatišja, a takva je situacija bila i sada. Kolovoz je u glavnom gradu donio stagnaciju cijena stanova, pa su na portalu Crozilla.com, na mjesečnoj razini zabilježene jedva zamjetne razlike u cijenama koje su iznosile tek nekoliko eura po metru kvadratnom.
No, iako se cijene zagrebačkih stanova na mjesečnoj razini nisu mnogo mijenjale, u odnosu na protekle godine može se osjetiti bitna razlika.

U nekim kvartovima preko 13 posto niže cijene stanova

Usporedimo li prosječne oglašavane cijene zagrebačkih stanova iz kolovoza ove i istog mjeseca 2012. godine, razlika, odnosno pad cijena, u prosjeku iznosi 9,7 posto.
Najmanje promjene u tom razdoblju bilježi centar u kojem se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 1898 eura što predstavlja tek 3,4 posto niže cijene no u kolovozu 2010. godine. Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su cijene na zapadnom dijelu grada tijekom kolovoza zabilježile najveću razliku u odnosu na isti mjesec 2012.godine, čak 13,1 posto, a oglašavana cijena je u prosjeku iznosila 1459 eura.
Na istočnom dijelu Zagreba prosječne tražene cijene „kvadrata“ stanova iznosile su 1559 eura što je 10,5 posto manje nego prije 3 godine.
Najjeftiniji dio grada po pitanju cijena stanova, prema statistikama portala Crozilla.com, tijekom kolovoza je bio Novi Zagreb u kojem je tražena cijena metra kvaratnog u prosjeku iznosila 1261 euro. U odnosu na isti mjesec 2012.godine, prosječne tražene cijene su na tom području pale za 11,9 posto.

Centar i dalje najtraženiji dio grada

Vlastiti stan u Zagrebu san je mnogih njegovih stanovnika, ali i onih iz drugih dijelova Hrvatske. Upravo u glavnom gradu Lijepe naše vlada najveća potražnja za stanovima, ali nisu svi dijelovi grada jednako atraktivni potencijalnim kupcima. Tijekom mjeseca kolovoza na portalu Crozilla.com najtraženiji kvartovi bili su Centar, Trešnjevka, Jarun i Maksimir.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>