„Cijeli svijet“ zainteresiran za Istru

Kada su u pitanju nekretnine u Istarskoj županiji, važno je naglasiti kako su za njih u najvećem broju zainteresirani posjetitelji iz Austrije i Srbije.

Slijede ih Švedska, BiH i Nizozemska. I kada se pogleda sveukupna slika zašto su stranci zainteresirani, može se reći kako je to kupnja stanova i građevinskog zemljišta na području Istre. Iako  od zemlje do zemlje želje se razlikuju. Austrijanci najviše zanimanja pokazuju za kupnju kuća i to u Rovinju, te građevinskih zemljišta u Labinu. Posjetitelji iz susjedne Srbije pokazuju zanimanje za kupnju stanova (ponajviše u Puli i Rovinju), ali i kamenih kuća te najam apartmana tijekom ljeta. Šveđani su najviše pažnje posvetili stanovima na prodaju smještenim u Medulinu, Poreču i Puli. Također, zanimljiva su im i građevinska i poljoprivredna zemljišta na području Istre.

Bosansko-hercegovačkim posjetiteljima zanimljiva su građevinska zemljišta i kamene kuće.  Nizozemcima su pak draži stanovi na prodaju (Fažana, Poreč, Pula, Umag) te lokali i hoteli. Slovencima su u najvećem broju zanimljive kamene kuće (Umag, Buje).

Posjetitelji iz Švicarske, Italije i Belgije zainteresiranost su, u većini slučajeva, pokazali za stanove i kuće. Po broju pregleda može se zaključiti kako su Talijanima zanimljivi Poreč, Pula, Umag. Nijemcima su najzanimljivija građevinska zemljišta (bez nekog određenog mjesta, pregledavaju cijelu županiju).

Francuzi traže samo apartmane za iznajmljivanje te ne pokazuju zainteresiranost za kupnju. Posjetitelji iz Irske zainteresirani su za kupnju apartmana i stanova. Makedonci, Česi i  Crnogorci bi u najvećem broju kupovali stan na području Istre.

Posjetitelji iz Libanona, Rusije, Sjeverne Koreje, Danske i Australije zainteresirani su za kupnju turističkih objekta na području Istre. Posjetitelji iz SAD-a i Kanade zainteresirani su za kupnju stanova i to ponajviše u Puli i Poreču (ali tu su i lokali te građevinska zemljišta).  Zanimljivo je kako su posjetiteljima iz Katara, Luksemburga i Afganistana najzanimljivije kamene kuće, a posjetitelji iz Indonezije i Benina isključivo su zainteresirani za kupnju hotela i to na području Poreča, Umaga i Fažana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>